Main Content

NHL: Sekera po dvojzápasovej absencii už trénuje, proti Washingtonu by mal hrať

utorok, 3. december 2013 11:05 | Autor: TASR

Raleigh 3. decembra (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera sa po dvojzápasovej absencii pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela opäť zapojil do tréningu tímu Carolina Hurricanes a mal by byť k dispozícii už v utorňajšom dueli NHL na ľade Washingtonu.

"Cíti sa dobre," netajil radosť v rozhovore pre portál newsobserver.com kouč Caroliny Kirk Muller. Sekera je totiž v prebiehajúcej sezóne jedným z kľúčových mužov defenzívy jeho tímu. "Príjemne som bol prekvapený, že je na tom lepšie ako sme si mysleli," dodal Muller po tréningu, počas ktorého Sekera naplno korčuľoval so svojou obrannou dvojičkou Justinom Faulkom.

Carolina bez Sekeru prehrala oba predchádzajúce zápasy, teraz ju čaká náročný "minitrip" vo Washingtone a v Nashville a vzápätí domáci súboj proti San Jose. "Nie sme nadšení, že sme doma stratili dôležité body, ale ideme ďalej. Čakajú nás tri duely v priebehu štyroch dní a potebujeme to zvládnuť. Musíme pracovať tvrdšie a chlapci to vedia," povedal Muller.

Sekera, ktorý prišiel do Caroliny v lete výmenou z Buffala, je v tomto ročníku s priemerom takmer 23 odohratých minút na zápas druhým najvyťaženejším korčuliarom tímu a s 13 bodmi (5+8) druhým najproduktívnejším hráčom Hurricanes po kapitánovi Ericovi Staalovi (6+13). Pred zranením strelil v štyroch vystúpeniach tri góly a zaznamenal päť bodov. "Snažím sa hrať jednoducho a zatiaľ to funguje. Ak intenzívne korčuľujete a často strieľate na bránku, väčšinou to prinesie úspech," povedal na margo svojej tohtosezónnej dobrej formy 27-ročný Sekera.