Main Content

NHL: Andrej Meszároš pálil slepými, Jaro Halák prehral

utorok, 3. december 2013 10:05 | Autor: TASR

NHL: Andrej Meszároš pálil slepými, Jaro Halák prehral
NHL: Andrej Meszároš pálil slepými, Jaro Halák prehral | zdroj: © TASR

New York 3. decembra (TASR) - Len dvaja slovenskí hokejisti zasiahli v noci na utorok do štvorzápasového programu zámorskej NHL, ani jeden z nich sa ale netešil z výhry.

Obranca Philadelphie Andrej Meszároš bol strelecky najaktívnejším hráčom zápasu v Minnesote. Na domáceho brankára Josha Hardinga vyslal počas svojho viac ako 16-minútového pobytu na ľade päť striel, ani jedna sa však neujala. "Letci" napokon gól ani nedali a prehrali 0:2 a Minnesota tak prerušila negatívnu sériu štyroch duelov bez víťazstva. Jason Pominville a Charlie Coyle skórovali v priebehu 57 sekúnd na začiatku tretej časti hry a Harding si pripísal 21 zákrokov pri svojom treťom "shutoute" v sezóne a desiatom v kariére.

Los Angeles zvíťazilo nad St. Louis tesne 3:2, hoci po dvoch tretinách viedlo už 3:0. Všetky tri góly inkasoval slovenský brankár Jaroslav Halák, v záverečnej časti však zatiahol "roletu" a hoci sa "bluesmanom" podarilo skorigovať, ich druhý gól 16 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času prišiel neskoro. Halák mal 20 úspešných zákrokov, no prehral prvýkrát od 17. novembra. V drese "kráľov" sa blysol útočník Tyler Toffoli dvoma gólmi, Mike Richards pridal dve asistencie. Hráči Los Angeles triumfovali nad St. Louis už v deviatom domácom zápase za sebou, súpera vyradili aj v minulosezónnom play off.

V stretnutí Montreal - New Jersey (3:2) sledoval víťazstvo svojich len zo striedačky brankár Peter Budaj. Domáci potvrdili excelentnú formu, keď v uplynulých siedmich dueloch získali pri bilancii 6-0-1 trinásť zo 14 možných bodov. "Diabli" boli strelecky aktívnejší, ale na kolená ich poslal presný zásah Alexa Galchenyuka v polovici záverečnej tretiny.

Winnipeg si cestu za víťazstvom v Madison Square Garden v New Yorku vydláždil tromi gólmi v záverečnej tretine. Hostí nasmerovali k plnému bodovému zisku dva presné projektily fínskeho matadora Olliho Jokinena, výrazne k triumfu prispel 35 úspešnými zákrokmi český gólman Ondřej Pavelec. Pri svojom debute v NHL sa gólovo presadil center John Albert. Jets dosiahli na aktuálnom šesťzápasovom "tripe" už tretie víťazstvo.

Sumáre zápasov NHL:

NY RANGERS - WINNIPEG 2:5 (1:0, 1:2, 0:3)

Góly: 3. Zuccarello-Aasen (McDonagh), 36. Callahan (Richards, Pouliot) – 29. Setoguchi (Jokinen, Thorburn), 30. Albert (Byfuglien), 53. Jokinen (Thorburn, Setoguchi), 59. Jokinen (Frolík, Trouba), 60. Wheeler (Trouba, Little). Brankári: Talbot - Pavelec, strely na bránku: 37:30.

MONTREAL - NEW JERSEY 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 29. Bourque (Desharnais, Subban), 37. Pacioretty (Markov, Desharnais), 50. Galchenyuk (Jemelin, Bourque) – 12. Bernier (Volčenkov, Henrique), 45. Ryder (Fayne, Gelinas). Brankári: Price - Brodeur, strely na bránku: 17:30.

MINNESOTA - PHILADELPHIA 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Góly: 44. Pominville (Koivu), 45. Coyle (Spurgeon, Scandella). Brankári: Harding - Emery, strely na bránku: 21:21.

LOS ANGELES - ST. LOUIS 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Góly: 11. Stoll (Williams, Regehr), 17. Toffoli (Doughty, Richards), 26. Toffoli (Richards, Mitchell) – 55. Shattenkirk (Tarasenko, Schwartz), 60. Tarasenko (Shattenkirk). Brankári: Scrivens - HALÁK, strely na bránku: 23:27.

 

Slováci v akcii:

Andrej Meszároš (Philadelphia) 16:14 0 0 0 0 5 0

Jaroslav Halák (St. Louis) 59:06 3/23 87,00

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/