Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (3.12.)

utorok, 3. december 2013 10:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (3.12.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (3.12.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

HVIEZDY TÝŽDŇA: Hviezdami týždňa v NHL sa stali Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins), Niklas Kronwall (Detroit Red Wings) a Duncan Keith (Chicago Blackhawks).

FLORIDA: Krídelník Floridy Panthers Tomáš Kopecký by sa chcel vrátiť do zostavy svojho celku už tento týždeň. Nevylučuje sa ani jeho návrat do zostavy v najbližšom súboji „panterov“ s Ottawou Senators.

EDMONTON: Vedenie Edmontonu Oilers sa bude musieť určitú dobu zaobísť bez svojho gólmana Ilju Bryzgalova, ktorý sa zranil v súboji s Dallasom Stars, keď sa zrazil s protihráčom Ryanom Garbuttom.

DALLAS: Do spomínaného duelu medzi Dallasom Stars a Edmontonom Oilers nenastúpil hviezdy  domáci útočník Tyler Seguin, ktorý má podozrenie na otras mozgu.

WASHINGTON: So spätnou platnosťou bol zapísaný na listinu zranených hráčov český gólman Michal Neuvirth, ktorý má problémy v hornej časti tela.

MINNESOTA: 19-ročný zadák Minnesoty Wild Matt Zumba bude jediným kanadským reprezentantom na tohtoročných MSJ hrajúcim v National Hockey League.

NEW JERSEY: Na listine zranených hráčov sa ocitol švédsky bek New Jersey Devils Adam Larsson, ktorý sa zranil po nezavinenom náraze do mantinelu.

KHL

HVIEZDY TÝŽDŇA: Hviezdami týždňa v KHL boli vyhlásení brankár Ilja Proskurjakov (CSKA Moskva), Denis Kuľaš (Avangard Omsk) a útočník Brandon Bochenski z Barysu Astana.

PETROHRAD: Hviezdny útočník SKA Petrohrad Patrick Thoresen si v súboji s Atlantom Mytišči zlomil nohu a kvôli tomuto zraneniu nevykorčuľuje na ľad Slovnaft Areny.

DYNAMO: Zadák moskovského Dynama Alex Rjazancev bol disciplinárnou komisiou KHL potrestaný trojzápasovým dištancom za útok na hlavu protihráča Pavla Bučneviča zo Severstaľu Čerepovec.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: Čech Jaroslav Kasík definitívne opúšťa najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž a sťahuje sa do Českých Budějovíc. Kasík opúšťa slovenskú Tisport extraligu ako piaty najproduktívnejší obranca ligy s bilanciou 0+13.