Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (9.)

pondelok, 2. december 2013 12:05 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (9.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (9.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár

Wojciech Szczesny (Arsenal) – Defenzíva Arsenalu si za toto kolo zaslúži všeobecnú pochvalu, keď aj Koscielny, aj Mertesacker sa len tesne nezmestili do nášho výberu, no opomenúť sme už nemohli Szczesneho. Vytiahol vynikajúci zákrok proti Fraizerovi Campbellovi a celkovo pôsobil neochvejne. Arsenal tak vďaka nemu zvýšil svoj náskok na prvom mieste.

Obrancovia

Seamus Coleman (Everton) – Írsky obranca „dokončil“ Stoke City zaujímavým gólom, keď sa ľavou nohou trafil do vinkla, aby zvýšil náskok Toffees na 2:0. Okrem útočnej podpory prispel aj k čistému kontu Evertonu, a to je presne to, čo sa od krajného obrancu očakáva.

Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund) – Pri absencii Hummelsa a Subotića dostal rolu dirigenta obrany grécka posila Sokratis. Viedol si výborne, keď dominoval vo vzduchu a výborne organizoval zadné rady. Borussia nadviazala na výkon proti Neapolu a vyhrala na pôde Mainzu.

Curtis Davies (Hull City) – Liverpool v nedeľu narazil na Hull City a najdominantnejším hráčom na ihrisku bol kapitán Curtis Davies. Absolútne vymazal Victora Mosesa a neštítil sa ani podpory útoku. Aj vďaka nemu Hull zatiaľ príjemne prekvapuje.

Stredopoliari

Gareth Bale (Real Madrid) – Neúčasť Cristiana Ronalda v zostave Realu Madrid opäť využil Gareth Bale na to, aby zažiaril. Proti Valladolidu zaznamenal svoj prvý madridský hetrik a pokračuje v dokazovaní, že po úvodných týždňoch menšieho trápenia sa už naplno udomácnil v španielskej lige.

Aaron Ramsey (Arsenal) – Našim najčastejším účastníkom ideálnej jedenástky je waleský stredopoliar Aaron Ramsey. V tomto kole zažil špeciálny zápas, keď sa vrátil do Cardiffu, svojho domovského klubu, no ani nostalgia mu nezabránila zničiť ďalšieho súpera. Gólovu neoslavu ocenili aj domáci priaznivci a oceňujeme ju aj my.

Ricardo Montolivo (AC Miláno) – Režisér stredu poľa Rossoneri konečne doviedol svoj tím k víťazstvu. Najprv volejom napálil do siete center Urbyho Emanuelsona, aby na tretí gól, ktorý vsietil Kaká, prihrával. Rossoneri tak nachádzajú prekvapivého lídra.

Arjen Robben (Bayern Mníchov) – Do zápasu vstúpil Robbenom famózne, keď otvoril skóre už po troch minútach hry. Počas celého zápasu sa s obranou Braunschweigu pohrával a v 30. minúte pridal aj svoj druhý presný zásah, ktorým uzavrel skóre zápasu na 2:0.

Útočníci

Jonas (Valencia) – Valencia sa zatiaľ v La Lige pomerne trápi, no tento víkend dala na slabšie výkony zabudnúť. Hlavným predstaviteľom sa stal Jonas. Stal sa prvým Brazílčanom v tejto sezóne, ktorý zaznamenal hetrik v jednej z piatich top európskych líg.Valencii sa po víťazstve na deviatom mieste dýcha o niečo ľahšie.

Demba Ba (Chelsea) – V polčase to s Chelsea nevyzeralo veľmi dobre, keď prehrávala 0:1. Po prestávke však nastúpil na ihrisko Demba Ba a The Blues otočili na 3:1. Pri vyrovnávajúcom góle trafil tyčku, po ktorej Cahill pohodlne skóroval. V nadstavenom čase sa presadil aj sám a vypýtal si viac hracieho času.

Wayne Rooney (Manchester United) – Spurs sa po debakli od Citizens chceli vytiahnuť na druhý manchesterský tím, a tak to Red Devils nemali na White Hart Lane jednoduché. Dvakrát doťahovali výsledok a za oba góly „môže“ Wayne Rooney. Opäť bol najlepším mužom svojho mužstva, keď nielen, že stál na konci akcií, ale ich aj rozbiehal. Komplexné vystúpenie hráča, ktorý bol v lete jednou nohou preč z klubu.

 

 

Odporúčané články