Main Content

VIDEO: Pozrite si dojemný návrat Alfredssona do Ottawy

pondelok, 2. december 2013 11:30 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Pozrite si dojemný návrat Alfredssona do Ottawy
VIDEO: Pozrite si dojemný návrat Alfredssona do Ottawy | zdroj: © TASR

V troch nočných zápasoch sa toho udialo viac než dosť. Predovšetkým v hlavnom meste Kanady, v Ottawe, mali všetci fanúšikovia hokeja štátny sviatok. Do Canadian Tire Centre zavítal Detroit Red Wings s Danielom Alfredssonom v zostave.

O fantastické privítanie švédskeho krídelníka sa postaralo celé obecenstvo v domovskom stánku Ottawy Senators. Vypredaná aréna "Sens" nikdy nezabudne, čo všetko prežil "Alfie" v drese Sens počas sedemnástich sezón, ktoré strávil v hlavnom meste Kanady. Alfredssona fanúšikovia privítali v podobe dlhého standing ovation a viacerých ďakovných transparentov. 

Opäť sa tak ukázala krása hokeja, ktorá prináša nezabudnuteľné zážitky a príbehy a taktiež sa opäť potvrdilo, že fanúšikovia v zámorí sú najlepšími fanúšikmi a európsky divák, zvlášť ten nevďačný slovenský, sa ešte má čo učiť. 

Alfredsson sa "svojim" odvďačil tak, ako si to priaznivci senátorov najmenej želali. 40-ročný krídelník zaznamenal jednu asistenciu ku ktorej pridal aj gól do prázdnej brány, keď pečatil víťazstvo "červených krídel" 4:2. Na znak úcty svoj gól vôbec neoslavoval. 

Góly v rýchlom slede nie sú až tak častým javom. Hokejisti Caroliny Hurricanes však dokázali dohnať dvojgólovú stratu proti Vancouveru Canucks za desať sekúnd. Po prvej tretine šli hokejisti kanadského tímu do kabín s dvojgólovým náskokom, no po necelej minúte hry v prostrednej časti sa začínalo odznova. V čase 20:39 sa v skrumáži najlepšie zorientoval Jordan Staal a o desať sekúnd ho napodobnil Nathan Gerbe. Vancouver sa však z rýchlych dvoch úderov stihol spamätať a o 27 sekúnd skóroval vďaka Ryanovi Keslerovi. Jeho gól sa napokon stal víťazným, "kosatky" vyhrali v Caroline 3:2.