Main Content

Ideálna zostava a káder jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 2. december 2013 10:37 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava a káder jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava a káder jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Skončila sa jesenná časť Corgoň liga a nadišiel čas hodnotenia. Počas všetkých devätnástich kôl sme vám prinášali ideálne zostavy a teraz sme sčítali jednotlivé nominácie. Prinášame vám ideálnu jedenástku jesennej časti Corgoň ligy podľa Sport7.sk.

Brankár

Miloš Volešák (Trenčín, 4 nominácie) – Ako správny kapitán neraz ochránil trenčiansku bránu, veď Trenčín inkasoval najmenej gólov. Zo všetkých brankárov súťaže mal najvyrovnanejšiu výkonnosť, keďže nemal prakticky žiaden výkyv. Aj preto ako jediný dostal od nás až 4 nominácie, pričom iní brankári (bolo ich 5) dostali maximálne dve.

Obrancovia

Mamadou Bagayoko (Slovan, 4) – Pred sezónou mal bilanciu 100 zápasov v Corgoň lige a jeden gól. Teraz na jeseň už dal dva a navyše na tri prihral, pričom nikto z klasických krajných obrancov nemal viac asistencií. Aj to svedčí o tom, že sa zlepšil v centrovaní, čo bola jeho veľká slabina. Preto je z neho ešte lepší hráč ako bol predtým.

Nicolas Gorosito (Slovan, 3) – Už dlhodobo je považovaný za najlepšieho stopéra súťaže, čo potvrdil aj túto jeseň, hoci takto pred rokom mal od nás 5 nominácií. Teraz sme ho pred inými stopérmi s tromi nomináciami uprednostnili z dôvodu toho, že Slovan mal z nich najlepšiu obranu a pred kolegom Niňajom preto, že jednoducho Gorosito je šéfom belasej defenzívy.

Michal Pintér (Zlaté Moravce, 4) – Jedno z príjemných prekvapení jesennej časti súťaže. Mladý talentovaný stopér sa z ničoho nič prepracoval do ligovej špičky. Dokonca aj pozorovatelia Udinese si ho poznačili, hoci sa naňho ani neprišli pôvodne pozrieť. Pintér na jeseň upútal, navyše je to ľavák, čo je jeho výhoda a päť gólov je tiež veľmi slušná vizitka.

Filip Lukšík (Myjava, 3) – V lete prišiel do Myjavy a časom začal pripomínať toho starého Lukšíka zo senického dresu, ktorý sa dostal až do reprezentácie. Akoby mu takéto menšie kluby svedčali, keďže medzitým sa neuchytil v ADO Den Haag a Slovane. S tromi asistenciami taktiež patrí medzi najlepších krajných obrancov v tejto štatistike.

Stredopoliari

Tomáš Ďubek (Ružomberok, 6) – Tak ako na konci minulej sezóny, tak zatiaľ aj v tejto, je v počte nominácie Ďubek u nás na prvom mieste. Nemusíme o ňom veľa hovoriť, pretože on ukazuje svoje schopnosti predovšetkým na ihrisku. Bez neho je Ružomberok výrazne slabší, hoci už nie o polovicu ako v minulej sezóne.

Leandre Gael Tawamba Kana (Ružomberok, 4)  – A tým dôvodom je to, že Ružomberok má už aj ďalších nosných hráčov, ale Ďubek je stále jednotkou. Jedným z nich je aj Tawamba, pri ktorom sa chvíľu zdalo, že môže byť pre „ružu“ ešte dôležitejší, ale časom už tak nevynikal. No stále je veľmi platný, a to všade. Veď ako pôvodom defenzívny stredopoliar sme ho dvakrát zaradili do ideálnej zostavy ako útočníka.

Viktor Pečovský (Žilina, 4) – Žilina sa síce celú jeseň trápila, ale Pečovský si snáď ako jediný z jej farieb držal minimálne štandard, ktorý neraz aj prekročil. Ale už len jeho štandard je pred iných nedosiahnuteľná hranica. Lenže futbal hrajú jedenásti a jednotlivec, hoc ako schopný, sa môže aj zblázniť. Pri lepších spoluhráčoch v reprezentácií vynikol ešte viac.

Marko Milinkovič (Slovan, 5) – Najlepší stred poľa v súťaži má bez debaty Slovan, pričom Milinkovič z neho ešte vyčnieva. Jediným hráčov v súťaži, ktorý ho dokáže zastaviť je on sám. Pretože ako typický Srb je náladový, hoci sa v tomto smere výrazne zlepšil. Ale keď má deň, tak trhá súperove obrany na franforce.

Útočníci

Róbert Vittek (Slovan, 4) – Čo znamená Vittek pre Slovan, bolo krásne viditeľné teraz na jeseň, hoci odohral iba necelú polovicu zápasov. Po dlhej hernej pauze sa v prvých troch zápasoch podieľal na piatich góloch. Potom ho zastavilo zranenie a následne červená karta, ale v závere sa opäť rozbehol, keď strieľal kľúčové góly, žiadne iba skrášlujúce výsledok. Vďaka nim má Slovan sľubná náskok.

Pavel Fořt (Slovan, 4) – Až do svojho zranenia, ktoré klub zahalil rúškom tajomstva to bol suverénne najproduktívnejší hráč súťaže (10+4). Ak by to neprišlo, tak určite by mal viac bodov. Veď vynechal päť ostatných ligových zápasov a už v jeho poslednom tohtoročnom zápase proti Trenčínu nebol fit. Takto má podľa vlastných slov ešte väčšiu motiváciu na jar.

Zvyšok kádra
Brankári: Michal Šulla (Senica, 2), Matúš Putnocký (Slovan, 2)

Obrancovia: Peter Čögley (Trenčín, 3), Branislav Niňaj (Slovan, 3), Martin Černáček (Myjava, 3), Martin Matúš (Dunajská Streda, 3)

Stredopoliari: Aldo Baez, Gino van Kessel, Karol Mondek (všetci Trenčín, 3), Peter Šulek, Štefan Pekár (obaja Myjava, 3), Jakub Považanec (Banská Bystrica, 3), Cléber Silva Nascimento (Nitra, 3), Martin Pribula (Zlaté Moravce, 3), Juraj Piroska (Senica, 3)

Útočníci: Pavol Jurčo (Banská Bystrica, 3), Tomáš Malec, William Alves de Oliveira (obaja Trenčín, 3), Miloš Lačný (Ružomberok, 3), Ján Novák (Košice, 3)

Poznámka: Káder dopĺňajú hráči s tromi nomináciami a dvaja brankári s dvomi nomináciami s najmenším počtom inkasovaných gólov.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna zostava jesennej časti.