Main Content

Ideálna zostava 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 1. december 2013 10:26 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 19. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Skončila sa jesenná časť súťaže. Po nej má vedúci Slovan na čele šesťbodový náskok pred Trenčínom. Na opačnom póle tabuľky bude zimovať Dunajská Streda, ktorá má horšie skóre ako predposledná Nitra. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Tomáš Belic (Dunajská Streda) – V zápase kola bol veľkou oporou DAC, ktorý hlavne vďaka nemu v Nitre neinkasoval. Priam zázračne chytil strelu Boszoráda z tesnej blízkosti, ale zaskvel sa aj pri iných momentoch. Nohou vykopol strelu Kolbasa a v závere „semaforom“ zneškodnil aj hlavičku Bagiho.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín) – Výkonnostne rastie, čo bolo badať počas celej jesennej časti. Bol výraznou oporou v defenzíve a tiež podporuje trenčiansky útok ako sa na krajného obrancu patrí. V Ružomberku pred víťazným gólom potiahol akciu sťaby pravé krídlo a Malec vzápätí rozhodol, že Trenčín bude zimovať na príjemnom druhom mieste.

Martin Matúš (Dunajská Streda) – Druhým kľúčom k čistému kontu DAC bol popri Belicovi Matúš. Ten vyhral snáď každý osobný súboj, správne predvídal akcie domácich a veľa z nich prerušil už v zárodku. Opäť pripomenieme, že je to pôvodom útočník, na stopérskom poste iba zaskakuje, no v defenzíve mu to tak svedčí, že by tam už mal ostať.

Branislav Niňaj (Slovan) – Mladý talentovaný stopér sa zaslúžil výrazne zaslúžil o víťazstvo Slovana. Jesenný majster mal veľa šancí, lenže prvý gól stále neprichádzal, čo držalo domácich v zápase. Čo nedokázali ofenzívni hráči belasých, to dokázal ich stopér víťazným gólom. V defenzíve podal tradične dobrý výkon, až na jednu pozičnú chybu, ktorá vyústila do šance Pribulu.

Martin Hála (Nitra) – Mohol byť veľkou hviezdou zápasu, takto sa stal iba hviezdičkou. A to preto, že Boszorád nedokázal premeniť v gól ani jednu jeho skvelú prihrávku. Hála vo všetkých troch prípadoch správne podporil útok, skvelými prihrávkami obslúžil Boszoráda, ale ten všetky šance zahodil. Mohol mať tri asistencie, takto má iba dobrý pocit z prihrávok.

Stredopoliari

Peter Šinglár (Košice) – Už tradične dobrý výkon podal košický kapitán, ktorý držal celú košickú hru. A proti Myjave pridal aj nadstavbu v podobe skvelých kolmých prihrávok za obranu, no jednu dokázal premeniť iba Novák. O.Diaby a Haskič nimi pohŕdli, čo ale Košice v konečnom účte nemuselo mrzieť.

Ján Novák (Košice) – Bol hlavnou ofenzívnou zbraňou Košíc proti Myjave. Hosťujúcej obrane výrazne podkuroval a nakoniec ju aj pokoril. Po jeho centri Duda ešte skóre neotvoril, ale Novák onedlho strelil sám prvý gól zápasu. Po jeho rohovom kope zvýšil Kavka na 2:0, čo bol víťazný gól zápasu, lebo hostia už iba skorigovali.

Juraj Halenár (Slovan) – Belasí si víťazstvom v Zlatých Moravciach potvrdili prvé miesto v tabuľke, keď domácich porazili hlavne vďaka skúsenostiam. Jedným z ich nositeľov bol Halenár, ktorý hral na veľkom priestore. Podporoval ofenzívu, vypomáhal defenzíve a odmenou mu bol gól, ktorý dosiahol tesne pred koncom.

Juraj Piroska (Senica) – Úplne posledný zápas jesennej časti Corgoň ligy bol pod Dubňom síce na pohľad vyrovnaný, ale rozdiel, ktorý sa odzrkadlil v skóre urobili nosní hráči Senice. Piroska bol mozgom ofenzívnej hry Záhorákov. Pri pokutovom kope mal síce šťastie, že Hiago loptu dokopol do brány, ale neskôr sám gól dal a ďalšie jeho prihrávky sa do brány pýtali.

Karol Mondek (Trenčín) – Na začiatku sezóny nastupoval pravidelne, ale časom sa zo zostavy Trenčanov vytratil. No v Ružomberku sa vrátil do základu a bol to rozhodujúci ťah. Mondek totiž „žral“ zamrznutú trávu a svojím dôrazom strelil prvý gól zápasu a pred druhým on vybojoval loptu na polovici a založil víťaznú gólovú akciu.

Útočník

Leandre Gael Tawamba Kana (Ružomberok) – Ružomberok ho tentoraz využil na hrote útoku a Tawamba bol takmer pri každej akcií domácich. Tí boli lepší ako Trenčín, lenže nevedeli dať viac gólov ako hostia. O jediný sa po skvelom pase Zošáka postaral ukážkovo Tawamba, no v tomto zápase mohol streliť aj viac gólov.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.