Main Content

Zranenia Messiho a Ronalda veľkou šancou. Vystúpia z ich tieňa Bale a Neymar?

štvrtok, 28. november 2013 12:42 | Autor: Jakub Mihálik

Zranenia Messiho a Ronalda veľkou šancou. Vystúpia z ich tieňa Bale a Neymar?
Zranenia Messiho a Ronalda veľkou šancou. Vystúpia z ich tieňa Bale a Neymar? | zdroj: © TASR

V relatívne krátkom časovom úseku sa zranili dve najväčšie futbalové hviezdy súčasnosti, Lionel Messi a Cristiano Ronaldo. Zatiaľ, čo u Messiho sa očakáva pauza až do konca kalendárneho roka, Ronaldovo zranenie by nemalo byť natoľko vážne. Obe zranenia sú však stratou pre Real, respektíve Barcelonu. Dokážu multimiliónové posily Bale a Neymar nahradiť ich neprítomnosť?

Komentár Jakuba Mihálika

Presne pre takéto príležitosti ich priviedli. Prestupy za niekoľko miliónov eur priniesli Realu a Barcelone dvoch megahviezdnych hráčov, ktorí majú ísť v šľapajách svojich slávnejších spoluhráčov. Majú ich odbremeniť počas ich prítomnosti na ihrisku a nahradiť, keď na ňom nie sú. Barcelonský Neymar mal v tejto sezóne viac príležitostí na to, aby ukázal, že vie Blaugranas potiahnuť aj celkom sám. Nezlyhal, veď napriek absencii Messiho, ktorá počíta už dokopy viac ako mesiac, Barcelona naďalej kraľuje ligovému pelotónu Primery División a napriek zaváhaniu na pôde Ajaxu Amsterdam, bez problémov postupuje aj v Lige majstrov. Neymar navyše baví davy. Zatiaľ svoju misiu spĺňa.


V ešte trošku náročnejšej úlohe je Gareth Bale. Ťaží ho (viac ako) 90-miliónová visačka, ťaží ho neskorší vstup do sezóny. Navyše, Cristiano Ronaldo je v „zlatoloptovej“ forme a momentálne je z neho celý svet v údive. Je jasné, že Bale je momentálne v jeho tieni. No nemusí to tak zostať navždy. Napriek tomu, že pri prestupe do Realu Bale vyhlásil, že rešpektuje líderskú pozíciu Ronalda, neznamená to, že mu ju jedného dňa nechce prebrať. Len blázon by veril, že Bale sa nechce stať najlepším, že si nechce vyárendovať miesto v histórii. Sú to momenty ako tento, v ktorých musí ukázať to najlepšie zo seba.


Bale sa v ostatných piatich ligových zápasoch vsietil štyri góly a na päť prihral, čo svedčí o tom, že sa minimálne dostáva do svojej obvyklej formy, ak už v nej práve nie je. Preto práve teraz musí ukázať Ancelottimu, fanúšikom, i sebe, že je schopný prebrať zodpovednosť v zápasoch, v ktorých neleží na Ronaldových pleciach.


Cez víkend sa mu to podarilo. Po Ronaldovom polčasovom odchode z ihriska dokázal tím doviesť k ďalším štyrom gólovým situáciám. Podarilo sa mu to aj v zápase Ligy majstrov, v ktorom motivovaný Galatasaray načal svojim „trademarkovým“ gólom a celkovo pomohol mužstvu k výhre 4:1. Nevedno, ako dlho Ronaldo bude absentovať. Hovorí sa o polovici decembra, Ancelotti tvrdí, že nastúpi už cez víkend. Akokoľvek to dopadne, Bale musí každú ponúknutú minútu dokazovať, že Real Madrid nie je tímom jedného muža, ale dvoch. Musí zažiariť, aby vystúpil z tieňa Ronalda.