Main Content

Ideálna zostava 5. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)

štvrtok, 28. november 2013 10:29 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 5. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)
Ideálna zostava 5. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda) | zdroj: © TASR

Najprestížnejšia klubová súťaž na svete pokračovala ďalšími zápasmi. Aj piate hracie kolo prinieslo množstvo momentov, o ktorých sa bude hovoriť. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku stredajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Manuel Neuer (Bayern Mníchov) – Aktuálne je to zrejme najlepší brankár na svete, čo potvrdil aj v chladnej Moskve. Brankári to majú v takomto počasí ťažké, no Neuer inkasoval iba z pokutového kopu. Najviac sa zaskvel pri Hondovom nájazde.

Obrancovia

Alvaro Arbeloa (Real Madrid) – Ak sa v stávkových kanceláriách vypisovali kurzy na to, kto nahradí Cristiana Ronalda, tak potom ten, čo si stavil na Arbelou, musí byť milionár. Arbeloa strelil gól a pripísal si aj asistenciu pri úspešnom zakončení Di Mariu.

Jonny Evans (Manchester United) – Koncert Manchestru United v Leverkusene bol trochu prekvapujúci. Ale hostia zaslúžene vyhrali a ich obrana vymazala útok domácich. Navyše strelila dva góly, pričom o prvý sa postaral Evans. A práve tento gól na 0:3 zobral domácim aj posledné nádeje.

Maxwell (Paríž Saint-Germain) – Ťažký zápas s úspešným koncom zažili futbalisti PSG. Tí si už zabezpečili prvé miesto v skupine, pretože Pireus zlomili gólom z 90.minúty. Maxwell na svojej strane hosťom nedovolil nič, hoci tí hrozili, no nie z jeho priestoru.

Stredopoliari

Arturo Vidal (Juventus Turín) – Tiež by sa mohlo napísať Vidal - Kodaň 3:1. Čilský stredopoliar poslal dánskeho majstra do kolien, keď premenil oba pokutové kopy a tretí gól pridal z hry. Ale Vidal zaujal nielen gólmi, pretože vynikal aj v hre.

Ryan Giggs (Manchester United) – Anglický klub zvládol kľúčový zápas v Leverkusene, pretože jeho stred poľa dokázal prevýšiť ten domáci. Nestarnúci Giggs predviedol skvelý výkon, ktorý korunoval skvelou prihrávkou Nanimu na piaty gól zápasu.

Douglas Costa (Šachťar Doneck) – Pred prvým gólom skvele našiel Luiza Adriana, ale to nebolo od neho zďaleka všetko. Neskôr strelil tretí a štvrtý gól zápasu, pričom oba boli ukážkové. Prvý strelou, druhý hlavičkou.

Alex Teixeira (Šachťar Doneck) – Už obohratá pesnička v prípade Šachťaru Doneck bola zaspievaná aj proti San Sebastianu. Ukrajinci vzadu bránili a Brazílčania vpredu tvorili. Teixeira strelil druhý gól zápasu a pri treťom prihrával Costovi.

Antonio Valencia (Manchester United) – Aj Valencia má veľkú zásluhu na tom, že hostia z Manchestru si v strede poľa robili čo chceli. Pomohol im aj prvý gól zápasu, ktorý býva kľúčový, a strelil ho práve tento ekvádorský krídelník.

Útočníci

Mario Götze (Bayern Mníchov) – Guardiola zas skúšal futbal bez klasického útočníka, čo mu tentoraz vyšlo, lebo najvyššie postavený Götze svoju úlohu zvládol. A pred druhým gólom zápasu predviedol krásne sólo cez takmer všetkých obrancov CSKA Moskva.

Wayne Rooney (Manchester United) – Gól síce nedal, no aj tak má najväčšiu zásluhu na demontáži Leverkusenu. Pripísal si tri gólové asistencie, keď postupne z jeho prihrávok ťažili Valencia, Evans a Smalling. A jeho prihrávky boli tak dobré, že jednu si poslal do brány aj domáci Spahič.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka.