Main Content

Ideálna zostava 5. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)

streda, 27. november 2013 11:45 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava 5. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)
Ideálna zostava 5. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok) | zdroj: © TASR

Ďalšie zápasy prestížnej Ligy majstrov sú za nami a fanúšik musel byť s tým, čo mu ponúkli spokojný. Sledovali sme viacero výborných individuálnych výkonov, no ktorí hráči boli tí úplne najlepší? Pozrite si najlepšiu jedenástku utorňajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Ralf Fährmann (Schalke) – Keďže brankárska jednotka Schalke, Timo Hildebrand, je zranený, do brány sa v dôležitom zápase proti Steaue dostal Ralf Fährmann. Dvadsaťpäťročný brankár viackrát zachránil svoje mužstvo a Schalke tak ešte žije.

Obrancovia

Cristian Zapata (AC Miláno) – Za zmŕtvychvstaním Rossoneri stojí síce kolektívny výkon, no niektorí jednotlivci predsa len vytŕčali. Najmä Cristian Zapata v obrane pôsobil ako nepriestupná stena, ktorá navyše pridala aj gól v sieti súpera. Zapata sa trafil už na San Sire a na Celtic to skutočne vie.

Fabian Schär (FC Bazilej) – Dokonalý dirigent stredu obrany Bazileju nedovolil favoritovi zo Stamford Bridge skórovať. Schär navyše založil niekoľko nebezpečných útokov domácich a predviedol, ako má hrať moderný stopér.

Emiliano Insúa (Atlético Madrid) – Rojiblancos prišli do studeného Petrohradu s B-tímom, keďže postup už majú vo vrecku, no ani náhradníci nesklamali. Insúa dal na ľavej strane zabudnút na Felipeho Luisa a útočil vždy, keď mal na to príležitosť.

Stredopoliari

Marco Reus (Borussia) – Zápas o život odohrali v skupine smrti Borussia s Dortmundom a katom nádejí Neapolu na úspech na horúcej nemeckej pôde bol Marco Reus. Už po desiatich minútach nepodľahol tlaku a premenil pokutový kop a počas celého zápasu neustále hrozil a pripravil aj druhý gól v podaní Blaszczykowskeho.

Thulani Serero (Ajax) – Životný zápas odohral proti barcelonským favoritom juhoafrický futbalista Thulani Serero. V strede poľa pôsobil energicky, bol výborný smerom dopredu, no dokázal aj ubrániť silný stred poľa Blaugranas. Svojim gólom dokonca otvoril skóre zápasu a proti Barce sa góly každý deň nedávajú.

Jack Wilshere (Arsenal) – Z tieňa tohtosezónnych výkonov parťáka zo stredu poľa, Aarona Ramseyho, vystúpil včera Jack Wilshere a predviedol najlepší výkon sezóny. Už v prvej minúte predviedol výbornú individuálnu akciu a po prestávke svojim druhým gólom poslal Marseille do kolien. Mohol si pripísať aj asistenciu, no Ramsey gól nedal.

Kaká (AC Miláno) – Akoby sme sa vrátili v čase, tak vyzeral na ihrisku Celticu Ricardo Kaká vo včerajšom zápase. Najmä v prvom polčase zatápal domácim, hlavou otvoril skóre a strelou z diaľky takmer pridal aj druhý gól. Jeho útočné výlety rozleptávali obranu Celticu a o jeho skvelom výkone svedčí fakt, že ho pri striedaní domáci priaznivci vytlieskali.


Útočníci

Mohamed Salah (FC Bazilej) – Druhý zápas proti Chelsea a druhá účasť v našej ideálnej zostave. Egypťan Salah začína získavať hviezdny štatút a prispel k tomu aj včerajší zápas, v ktorom dal opäť gól, no aj bez neho bol najnebezpečnejším mužom svojho tímu a je len otázkou času, kedy sa o tento talent pobijú veľkokluby.

Mario Balotelli (AC Miláno) – Najlepší výkon Rossoneri v tejto sezóne si zaslúži aj tretieho zástupcu milánskeho tímu v našej zostave. AC porazilo Celtic rozdielom triedy a prispel k tomu aj SuperMario, ktorý ukončil šesťzápasové gólové trápenie a vďaka svojej sile a rozvahe v zakončení, zaznamenal konečne gól.

Henrik Mchitarjan (Borussia) – V obrane zdecimovaná Borussia predviedla proti Neapolu dobrý výkon. Arménčan Mchitarjan viackrát prešiel cez deravú obranu Neapolu ako nôž maslom a mohol zaznamenať niekoľko gólov, nebyť výborných zákrokov Pepeho Reinu.