Main Content

Športová lampáreň: Prekliaty futbalový utorok

streda, 27. november 2013 10:59 | Autor: Jakub Mihálik

Športová lampáreň: Prekliaty futbalový utorok
Športová lampáreň: Prekliaty futbalový utorok | zdroj: © TASR

V našej rubrike Športová lampáreň sa pokúsime vyriešiť všetko to, čo vás, športových fanúšikov, trápi na slovenskom i svetovom športe. Trápi aj vás vysielanie športových prenosov na slovenských televíznych obrazovkách? Čítajte list fanúšika.

Milá Športová Lampáreň,

píšem vám, lebo už neviem, čo robiť, moje zúfalstvo prekročilo medze. Týždeň, čo týždeň všade počúvam, aké skvelé zápasy nás čakajú v utorňajšom programe futbalovej Ligy majstrov, no ako hľadám, tak hľadám, neviem nikdy nájsť v televízii ani minútu. Rovnako tomu bolo aj včera. V novinách písali, že má hrať Neapol s Borussiou. Neapol mám rád, bol som tam  s manželkou na svadobnej ceste, navyše tam hrá ten náš Hamšík. No zapnem televíziu a na estévéčke hodinu pobehuje nejaká sanitka. Neviem, či je chyba v mojom prijímači, alebo len nesprávne hľadám, no už ma rozčuľuje, že mi vždy ujde celá polovica najlepších zápasov v Európe. Nedá sa, prosím ťa, niečo s tým urobiť?
Ďakujem,

s pozdravom zúfalý fanúšik.


Milý fanúšik,

začiatkom nášho listu ti ďakujeme za dopis. Rozumieme tvojej situácii, prešli sme si ňou aj my v redakcii. Každý utorok čítaš ráno noviny, kde píšu, koľko zase dá gólov Ronaldo, či Messi. Tešíš sa, večer nachystáš pivo, čipsy, povysávaš, aby žena dala pokoj, zapneš telku už o 20:30 a ďalších 15 minút stráviš zbesilým prepínaním kanálov s nádejou, že započuješ v lepšom prípade vtípky Jaromíra Bosáka, či Marcela Merčiaka, v horšom slovník cudzích slov v prevedení Laca Borbélyho, či samozvaného odborníka na taliansky futbal, Karla Marka. O 20:45, keď už čipsy hltáš po desiatich a pivo držíš tak úpenlivo, že z toho stresu steplalo, skúsiš naladiť kanál, za ktorý vieš, že si nezaplatil, no  skúšaš aj tak, veď čo ak sa káblovka pomýlila. V lepšom prípade po takmer polhodinovej snahe zapneš internet, kde spustíš nejaký nelegálny stream s arabsko-ruským komentárom, v horšom prípade doješ čipsy a prepneš na panelák alebo iné farmoviny. Nech ti je útechou, že v tom nie si sám. Je v tom polovica polovice slovenskej populácie.

Ver mi, snažili sme tomuto problému prísť na kĺb. Dokonca sme šéfovi STV skúšali osobne doručiť tvoj list, ale asi na 10. poschodí schodiska budovy STV nám došiel dych a keď sme celí zadýchaní stretli pred budovou šéfa konkurencie, zmohli sme sa len na: Utorok… futbal… dajto! Nedal, vraj Jano Ďurovčík v utorky tancuje a všetci herci, ktorí niekedy videli loptu aspoň z diaľky, vraj nestíhajú dôjsť z natáčania utorňajších seriálov. A tak sme problém nevyriešili.

Nezabral ani telefonát do poslednej z veľkých televízií. Zdvihol nám vrátnik a na otázku, kedy budú dávať utorňajšiu Ligu majstrov, odpovedal: “Jój, môj pekný, to tak skoro nebude.” TV Lux vraj vraj bude vysielať len, ak sformujú tím vo Vatikáne, TaTry, ak dres navlečie futbalista Róbert. Situácia je beznádejná.

Je nám ľúto, že sme tvoju sťažnosť uspokojivo nevyriešili, no naše televízie nie sú jednoducho dostatočne PRIMA a už vôbec nie COOL. Odporúčame ísť si pivo vychutnať do šport baru, či k susedovi so satelitom. Ak ani jedno nepomáha a bol by si natoľko drzý, že ešte stále chceš futbal pozerať doma a na slovenskom programe, v tom prípade máš asi smolu…

S pozdravom Športová lampáreň