Main Content

Klopp obdivoval zákroky Reinu, Dortmund je stále v hre o postup

streda, 27. november 2013 08:05 | Autor: TASR

Klopp obdivoval zákroky Reinu, Dortmund je stále v hre o postup
Klopp obdivoval zákroky Reinu, Dortmund je stále v hre o postup | zdroj: © TASR

Dortmund 27. novembra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund majú postup do osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 vo vlastných rukách. Finalisti uplynulej sezóny prestížnej súťaže totiž v dôležitom súboji F-skupiny zdolali na vypredanom Vestfálskom štadióne SSC Neapol 3:1. Ak zverenci trénera Jürgena Kloppa v záverečnom 6. kole vyhrajú na pôde doposiaľ bezbodového Olympique Marseille, majú istú účasť v jarnej vyraďovačke.

Neapol v prípade plného bodového zásahu Nemcov vo Francúzsku potrebuje na postup zdolať doma Arsenal Londýn minimálne o tri góly, na Emirates Stadium totiž prehral 0:2. V prípade rovnosti bodov troch tímov bude o osemfinalistoch rozhodovať tabuľka z ich vzájomných zápasov. V Dortmunde boli diváci od začiatku svedkami atraktívneho ofenzívneho futbalu s množstvom gólových šancí, ozdobami duelu boli obaja brankári Roman Weidenfeller a Pepe Reina. Chlieb sa lámal v 60. minúte, keď sa Gonzalo Higuain ocitol sám pred domácim gólmanom, no tutovku na 1:1 trestuhodne zahodil. Hneď na to sa rozbehol rýchly brejk Dortmundu, na ktorého konci zvýšil Robert Lewandowski na 2:0 a rozhodol o triumfe domácich. V 71. minúte znížil Lorenzo Insigne, no o sedem neskôr upravil útočník Gabonu Pierre-Emerick Aubameyang na konečných 3:1 pre domácich.

Dortmund tak prerušil sériu troch prehier. "Vedeli sme, že to bude výnimočný zápas, no nepredpokladal som, že sa v ňom zrodí až toľko vyložených gólových šancí. Brankár Neapola Pepe Reina predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov, nás zasa v závere podržal Roman Weidenfeller," povedal pre akreditované médiá tréner Klopp, ktorý musel výrazne pozmeniť zloženie obrannej formácie. Pre zranenia totiž vypadli zo zostavy Mats Hummels, Neven Subotič i Marcel Schmelzer. Jedným z pilierov defenzívy bol v utorok večer Kevin Grosskreutz. "Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene. Chceli sme, aby mali naši fanúšikovia dôvod na oslavu a snažili sme sa rehabilitovať za sobotňajšiu bundesligovú prehru 0:3 s Bayernom Mníchov. Som rád, že sa nám to podarilo."

Neapol, ktorý nastúpil v Dortmunde bez zraneného slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka, vyšiel naprázdno v treťom súťažnom zápase v rade. "Napriek prehre si myslím, že sme odohrali dobré stretnutie. Naši hráči majú v sebe víťaznú mentalitu a proti každému súperovi idú na trávnik s cieľom bodovať naplno. Dortmund však patrí medzi tímy s najlepšími protiútokmi v Európe, čo potvrdil aj v dnešnom zápase. Po rýchlom inkasovanom góle to nebolo jednoduché, museli sme búšiť do súpera, ktorý podnikal nebezpečné kontry," zdôraznil kouč Neapola Rafael Benitez.