Main Content

Analýzy 11. kola nemeckej 1. Bundesligy: Doplnený nedeľňajší program

nedeľa, 7. november 2010 01:26 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 11. kola nemeckej 1. Bundesligy: Doplnený nedeľňajší program
Analýzy 11. kola nemeckej 1. Bundesligy: Doplnený nedeľňajší program | zdroj: SITA

11. kolo nemeckej 1. Bundesligy odštartovalo piatkovým stretnutím Schalke 04 so St. Pauli, v ktorom zvíťazili favorizovaní domáci jednoznačne 3:0. Prinášame vám analýzu ku zvyšným víkendovým zápasom. Budeme vďační keď napíšete do diskusie vaše názory a tipy.


Sobota


Norimberg - Kolín

Sezóna 2010/2011 má za sebou veľmi nezvyčajný a prekvapujúci začiatok. Najmä výsledky Norimbergu sú veľmi kolísavé. Pripomeňme si ich. Nedokázali poraziť tímy ako Gladbach, Freiburg alebo St. Pauli. Podarilo sa im však doma vyhrať nad Stuttgartom, Schalke, Wolfsburgom a v Brémach zvíťaziť nad Werderom. V budúcom kole ich čaká súboj v Allianz Aréne s úradujúcim majstrom, Bayernom Mníchov. Pre Norimberg je to také „vyvrcholenie“ náročnej, no prekvapujúco úspešnej časti rozpisu. Takmer nikto nečakal, že hráčom klubu z Norimbergu sa podarí z desiatich zápasov uchmatnúť až 15 bodov! Ak však tieto kolísavé výkony budú pokračovať, domáci to proti Kolínu nebudú mať ľahké. Hostia v ich poslednom zápase porazili doma Hamburger a podarilo sa im dostať zo zóny priameho zostupu. Výrazne im k tomu dopomohol Novaković, ktorý strelil až tri góly. Kolín však považuje domácich za jedného z priamych súperov v boji o udržanie sa, preto sa bude snažiť uchmatnúť nejaké body. Taktiež si hostia potrebujú vylepšiť ich bilanciu zápasov na ihriskách súperov. Z piatich zápasov vonku dokázali získať len 1 bod!
Šance domácich na výhru sú celkom dobré. Pripomíname však, že Norimberg sa v zápasoch proti slabším tímom vždy poriadne natrápil.

Monchengladbach - Bayern Mníchov

Úradujúci majster z Mníchova nezačal sezónu úspešne. Začína však ukazovať isté zlepšenie, najmä čo sa týka skórovania. V poslednom kole porazili doma Freiburg 4:2 a v stredu v zápase Ligy Majstrov porazili domácu Kluž 0:4. Útočník Bayernu, Goméz, v poslednom zápase strelil svoj druhý hetrik v tejto sezóne.

Na druhej strane, výsledky Gladbachu idú stále od zlého k horšiemu. V poslednom zápase prehrali v Kaiserslauterne 3:0. V tabuľke tak domácim patrí posledné miesto. Z desiatich zápasov totiž dokázali získať iba 6 bodov. Aby toho nebolo málo, v tých desiatich zápasoch inkasovali dokopy 30-krát! Keď použijeme jednoduchú matematiku, tak na konci sezóny môžu mať na konte až 100 inkasovaných gólov. Samozrejme, túto hranicu pravdepodobne neprekročia, jedine ak by naďalej pokračovali s takouto hrou.
Bayern taktiež zúfalo potrebuje body, lebo je 10 bodov za vedúcim Dortmundom. Natíska sa však otázka, ako na hráčov zapôsobí spomínaný výlet do rumunskej Kluže.

Kurzy na výhru Bayernu sú pomerne nízke, preto odporúčame vybrať stávky na počet gólov  v zápase. Priemer Gladbachu je totiž nad 3.5 inkasovaného gólu na zápas a kurzy sú momentálne o čosi lepšie ako na víťaza zápasu.

Eintracht Frankfurt - Wolfsburg

Domáci v poslednom zápase potvrdili svoju výbornú formu, porazili St. Pauli 1:3. Bilancia posledných piatich zápasov je pre Frankfurt veľmi priaznivá. Dokázali v nich nazbierať až 13 bodov, čo je rovnako ako aktuálny líder z Dortmundu, Domáci tak majú na konte 16 bodov z desiatich zápasov, čo ich vynieslo na 5. miesto v tabuľke. Hráči Frankfurtu tak majú silnú motiváciu do ďalších zápasov.

Wolfsburg síce stráca len 3 body na domácich, no v tabuľke sa nachádza až na 12. priečke. V poslednom kole porazili Stuttgart 2:0. Ukončili tak sériu troch zápasov bez víťazstva. Navyše, iba po druhý krát v tejto sezóne sa im podarilo udržať si čistý štít. Súboje týchto dvoch tímov v minulej sezóne skončili jednou remízou a jednou výhrou Wolfsburgu. V obidvoch zápasoch padli po 4 góly (2:2 a 3:1).
Neočakávame, že sa Wolfsburgu znova podarí udržať si čisté konto. Opäť odporúčame staviť na počet gólov v zápase.

Freiburg - Mainz

Druhá prehra Mainzu v tejto sezóne prišla v ten najnevhodnejší čas. V poslednom zápase prehrali zápas o pozíciu lídra tabuľky proti Dortmundu a ten ich tak zosadil z pomyselného trónu. Freiburg v poslednom zápase veľa vody nenamútil. Nabudený Bayern ho v Allianz Aréne porazil 4:2.

Na týchto dvoch súperoch je zaujímavé, že po desiatich zápasoch nemajú na konte ani jednu remízu. Remíza by pre Freiburg bola celkom prijateľná, no Mainz pôjde určite po výhre, lebo musí držať krok s novým lídrom. Pre hostí by však remíza nebola až tak zlý výsledok, nemôžu počítať s tým, že vyhrajú každý zápas vonku. Niekto môže protirečiť, že hostia musia vyhrať, aby udržali sen nažive, no my to vidíme trochu inak. Mainz trvá na hre, ktorá je momentálne ako otvorená kniha pre ostatné tímy. Môže sa tak stať, že ak si ju protivníci dobre naštudujú, dokážu prelomiť ich výbornú defenzívu. Neodporúčame stávkovať na tento zápas. Je však veľmi málo pravdepodobné, že sa nájde tím, ktorý ukončí sezónu bez remízy. Z toho dôvodu je remíza možno tou najlepšou voľbou.

Hamburger - Hoffenheim

Domáci majú za sebou štart sezóny ako na hojdačke. Po hladkom štarte s dvoma výhrami prišli štyri zápasy bez víťazstva, po nich znova dve výhry. Posledné dva zápasy skončili remízou s Bayernom a prehrou proti Kolínu. V tabuľke sa tak nachádzajú na 8. mieste s 12 bodmi. Naopak hostia sú na tom o poznanie lepšie. Po ďalšom peknom začiatku sezóny im patrí tretia priečka v tabuľke a stále sú veľmi tvrdý oriešok pre súperov. Poraziť ich zatiaľ dokázal len mníchovský Bayern a bývalí lídri tabuľky z Mainzu. Vyhrali však proti Werderu, Schalke a Hannoveru. V zápase s aktuálnym lídrom z Dortmundu hostí delilo len niekoľko sekúnd od zisku všetkých bodov. Zápas skončil remízou, čo je aj tak úspech, keďže to bolo na ihrisku mimoriadne silného mužstva.

Hamburger doteraz ukázal, že proti tímom hrajúcim na defenzívu a rýchle protiútoky sa mu hrá ťažko. Zlyhania proti Norimbergu, St. Pauli a Kolínu nezostali nepovšimnuté.

V tomto zápase je možný hocijaký výsledok, no 7 z 10 zápasov Hamburgeru sa po prvom polčase skončili remízou. Tu sa tak otvára priestor na možnú stávku.


Nedeľa


Hannover 96 - Dortmund, 15.30

Tento zápas je dlho očakávané derby. Hlavne v tejto sezóne, kedy Hannover nemusí bojovať o zotrvanie v súťaži, ale nachádza sa v strede tabuľky. Pre tento krát by sa tak v zápase mohlo bojovať o česť a nie o body.

Dortmund si momentálne užíva svoju ligovú top formu. Od úvodného zápasu, ktorý prehrali, ťahajú deväťzápasovú šnúru bez prehry! Navyše ostávajú stále skromní, nepovažujú sa za favoritov na titul. Určite však urobia všetko preto, aby udržali tento sen nažive čo najdlhšie to pôjde, prinajmenšom získať miestenku do Ligy Majstrov. Avšak vyhliadky na výhru hostí nevyzerajú najlepšie. Od roku 2006 sa hralo toto derby na ihrisku Hannoveru 4-krát. Hannover 2-krát vyhral a dvakrát sa tieto zápasy skončili remízou.

Dortmund v tejto sezóne vyhral všetkých 5 zápasov na ihriskách súperov. Všetci však vieme, že nemôžu vyhrať každý zápas vonku a skôr či neskôr prehrajú. Navyše vo štvrtok hostia museli cestovať do Francúzska na neskorý zápas Európskej Ligy (ďalej len EL) proti PSG. Zápas skončil bezgólovou remízou, čo znamená, že Dortmund stratil šance na postup ďalej. Kvôli tomu musíme k únave pridať aj sklamanie z praktického vypadnutia z EL!

Po zvážení všetkých okolností považujeme náš tip za hodný riskovania.

Leverkusen - Kaiserslautern, 17.30

Domácim v poslednej dobe robí problémy skórovanie. V štyroch posledných zápasoch (Mainz, Schalke a dvakrát proti Arisu Solún v EL) vsietili len 2 góly. Našťastie sa zlepšili v obrane, takže ich neschopnosť strieľať góly bola aspoň trochu vykompenzovaná. Veľmi zaujímavý fakt o Leverkusene je, že z 5 domácich zápasov vyhrali len 1. Momentálne sú tak na 5. mieste v tabuľke. Ak však chcú ísť ešte vyššie, musia začať vyhrávať domáce zápasy proti slabším tímom. V zápase doma proti Norimbergu sa museli poriadne nadrieť na remízu, no proti Gladbachu to na deľbu bodov nestačilo. Jedinú výhru doma zaknihovali proti Frankfurtu vďaka penalte tesne pred koncom zápasu, ktorú premenil Vidal.
Hostia v poslednej dobe nepredstavujú veľkú hrozbu. V poslednom zápase porazili Gladbach 3:0, čo im dovolilo vymaniť sa zo zóny nebezpečenstva. Stále však platí, že keď cestujú na zápas k súperovi, veľa síl nechajú doma. O Kaiserslauterne je zaujímavé, že 3 zo štyroch prehier vonku skončili rovnakým výsledkom, 2:1. Navyše každý zápas mal aj rovnaký priebeh. Hostia vždy viedli 0:1, no nedokázali to udržať a zakaždým prehrali. To pre nich nie je dobré znamenie.
Vyhliadky na výhru domácich sa javia byť dobré. Stále si však nie sme istí, či to Leverkusen zvládne, navyše ak dostane rýchly gól.

Stuttgart - Werder Brémy, 17.30

Od posledného zápasu tohto víkendu sa očakáva, že pre diváka bude zo všetkých najkrajší.
Čo sa tabuľky týka, domáci sú na tom veľmi zle. Od posledného miesta ich delí len skóre a od prvého až 18 bodov. Avšak posledné dva domáce zápasy vyhrali. S domácim faktorom sa tak počíta ako s možnosťou získať čo najviac bodov a dostať sa vyššie. Hráči Stuttgartu veľmi dobre zareagovali na fakt, že v poslednom ligovom zápase nedali ani jeden gól. V neskorom štvrtkovom zápase EL si to odnieslo Getafe, ktoré porazili 0:3. Zaistili si tak vedúcu priečku vo svojej skupine a miestenku do ďalšieho kola súťaže.

Brémsky Werder na tom nie je o moc lepšie. V poslednom ligovom zápase prehrali doma proti Norimbergu. Aby toho nebolo málo, v stredu prehrali veľmi dôležitý zápas Ligy Majstrov proti Twente. Ďalšia prehra na domácom ihrisku. Navyše táto prehra ich možno vyradí zo všetkých európskych súťaží v tejto sezóne. Pred dvoma týždňami získali svoju prvú výhru na ihrisku súpera v tejto sezóne Bundesligy. Od čela tabuľky ich však stále delí až 11 bodov.

Únava by v tomto zápase mohla mať určitú rolu, no pri zápasoch Werderu Vám vždy odporúčame túto ponuku.

 

Zoznam víkendových analýz Sport7.sk
Corgoň liga
Premier League
1. Bundesliga
Primera División