Main Content

Čaká nás najlepší zápas LM. Jeden z favoritov na titul bude plakať!

utorok, 26. november 2013 13:36 | Autor: Jakub Mihálik

Čaká nás najlepší zápas LM. Jeden z favoritov na titul bude plakať!
Čaká nás najlepší zápas LM. Jeden z favoritov na titul bude plakať! | zdroj: © TASR

Liga majstrov má na programe piaty hrací deň. Jeho najväčším ťahákom bude súboj dortmundskej Borussie s Neapolom. Hoci nejde o posledný zápas v skupine, toto stretnutie s veľkou pravdepodobnosťou rozhodne o tom, že jeden z tejto dvojice vypadne. Nanešťastie!

Komentár Jakuba Mihálika

Už po žrebe základných skupín tohtoročnej edície Ligy majstrov bolo jasné, ktorá skupina bude pútať najväčšiu pozornosť. Každý ročník má svoju „skupinu“ smrti a k smole Dortmundu, to boli práve oni, kto „schytal“ ťažký žreb už druhý rok po sebe. Po štyroch zápasoch je minuloročný finalista súťaže až na treťom mieste, s trojbodovou stratou na vedúce duo Arsenal-Neapol. V Dortmunde bijú na poplach.

Minulotýždňová reprezentačná prestávka ešte rozšírila maródku BVB, keď sa im rozpadla prakticky kompletná defenzíva a hoci v lete posilňovali, na defenzívne rady trochu zabudli, keď priviedli len stopéra Sokratisa. Rozpad defenzívy mal za následok pravdepodobne definitívnu stratu kontaktu s Bayernom a šancu na boj o titul. A tak, aby v Dortmunde predišli tomu, že pre nich sezóna skončí už na prelome novembra a decembra, musia v Lige majstrov uspieť.

Výsledky potrebujú aj Neapolčania. Predsezónne investície De Laurentisa navnadili fanúšikov a aj samotný šéf neapolského futbalu potrebuje impulz, ktorý ho neodradí z nastoleného trendu, v ktorom Neapol pomaly stúpa na vrchol talianskeho futbalu. Momentálne Partenopei stráca v boji o titul na AS Rím i Juventus a hoci zo štyroch zápasov v Lige majstrov vyhrali až tri, dnešná porážka ich môže v konečnom dôsledku poslať zo súťaže preč. V prípade výhry Borussie by sa totiž Kloppovi zverenci na SSC dotiahli a v poslednom kole by ich čakalo Marseille, Neapol by musel poraziť Arsenal. Preto je dnešný zápas kľúčový. Oba tímy chcú a potrebujú postúpiť, no šťastný môže byť len jeden. Ak teda počítame s tým, že Arsenal proti Marseille nezlyhá.

A tak sa fanúšikovia dobrého futbalu musia tešiť a zároveň netešiť na dnešný zápas. Určite sa dočkajú dobrého futbalu, plného nasadenia. No nemôžu sa tešiť na to, že po tomto zápase jeden z nich pravdepodobne súťaž opustí. Kto by to mal byť? Borussia? Finalista minuloročnej Ligy majstrov, jeden z najvzrušujúcejších tímov v Európe, plný talentu, krásneho herného štýlu, s excentrickým trénerom a fanatickými fanúšikmi? Alebo Neapol, staronový futbalový gigant, ktorý láka pozornosť svojimi novými futbalovými hviezdami a jeho fanúšikovia takisto patria k najvernejším?

Ja osobne sa neviem rozhodnúť, hoci náklonnosť k Hamšíkovi mi velí dopriať úspech nášmu hráčovi. Nech to však už dopadne akokoľvek, Liga majstrov po dnešku pravdepodobne príde o jedného z favoritov. Smutný deň pre súťaž, smutný deň pre fanúšikov.

Komu podľa vás ukáže tento zápas červenú kartu pre pokračovanie v Lige majstrov?