Main Content

Pozrite si 5 najatraktívnejších zápasov 5. kola Ligy majstrov

utorok, 26. november 2013 12:09 | Autor: Jakub Vaverka

Skupinová fáza Ligy majstrov pomaly speje do svojho finále a väčšina tímov si môže práve tento týždeň zabezpečiť postup do vytúženého osemfinále. Proti sebe nastúpia dvojice, ktoré sa stretli v úvodných meraniach síl v polovici septembra.

Celtic Glasgow – AC Miláno (utorok)

Celtic Glasgow – AC Miláno (utorok)

Miesto:  Celtic Park, Glasgow
Čas: 20:45
Slováci v akcii: Nikto

Po tom ako Celtic Glasgow v minulom kole prehral na pôde Ajaxu Amsterdam tesne 1:0, jeho postup do osemfinále Champions League je už len v rovine teórie. Zeleno – bieli by museli zdolať AC Miláno aj Barcelonu (v Katalánsku), pričom ani to by nemuselo stačiť. Pre škótsky celok je tak prvotným cieľom hrať minimálne Európsku ligu, o ktorú si to CFC rozdá s Ajaxom a AC Miláno.  Minulý rok tím okolo gréckeho kanoniera Samarasa postúpil do osemfinále, kde neskôr stroskotal na Juventuse, no defenzívna a obetavá hra tento rok pravdepodobne stačiť nebude.

AC Miláno stále strieda nepresvedčivé výkony s tými lepšími a klub pomaly ale isto putuje do úzadia, z ktorého bude veľmi ťažké sa dostať. Klubová pokladnica na tom tiež nie je najlepšie a ak sa mužstvu nepodarí postúpiť zo skupiny, bude to veľký ekonomický zásah do tímu zo San Sira.  V Celtic Parku sa hrá o veľa, papierový favorit duelu je jasný, no Liga majstrov býva zradná.


Foto: © TASR