Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Gibraltár - Slovensko

streda, 20. november 2013 10:58 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Gibraltár - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Gibraltár - Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti podali celkovo zlý výkon v Portugalsku proti Gibraltáru, preto remizovali 0:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Tomáš Košický (6) – To čo mal vyriešil, pôsobil v bráne dobrým dojmom, ale po takomto zápase ťažko vynášať súdy, lebo naozaj nemal prácu, ktorá by ho skutočne preverila. Pokazil jednu prihrávku, no to možno aj z toho, že nebol v prevádzkovej teplote.

Lukáš Štetina (4) – Keď postavíte stopéra, či prípadne defenzívneho stredopoliara na kraj obrany, tak nečakajte, že bude hlavne v takomto zápase toľko potrebným falošným krídlom. Tu bolo chybou, že hral na pravom kraji obrany, nie že bol v tejto nominácií.

Kornel Saláta (5) – Vzhľadom na okolnosti mal byť režisérom obrany, čo on nikdy nebol a ani nebude. Saláta sa vyžíva v hlavičkách, čo bolo vidieť raz v obrane, keď doslova s chuťou vletel do súboja a v nadstavenom čase, keď mieril do brvna.

Pavol Farkaš (5,5) – V premiérovom zápase určite nesklamal a bolo na ňom vidieť v porovnaní so Salátom, že pravidelne hráva. Chvályhodné je, že sa snažil o pasy, hoci mu to išlo striedavo oblačno. Na konci zápasu odvrátil jedinú šancu súpera v druhom polčase, keď bezpečne odhlavičkoval dobre kopnutý priamy kop.

Martin Juhar (5,5) – Naša ľavá strana bola výrazne aktívnejšia, na čom mal tiež svoju zásluhu. No treba dodať, že hoci súper takmer neútočil, tak Juhar aj tak vyrobil dve hrúbky, keď do 9.minúty dvakrát podbehol loptu, čím daroval súperovi prieniky s možnosťou centra.

Stanislav Šesták (2) – Preboha to čo bolo? Kto by si bol pomyslel, že Šesták je až taký drevený. Každá lopta sa od neho odrazila na tri metre a občas mu ušla, aj keď sa to snáď ani nedalo. Mal byť naším lídrom, no bol skôr výraznou brzdou. Kto nehráva v klube, tak logicky takto „hrá“ v reprezentácií.

Viktor Pečovský (7) – Náš najlepší hráč na ihrisku! Pečovský nešetril pohybom, vybojoval množstvo lôpt, dával kolmé prihrávky, pokúšal sa o pasy, ohrozil aj súperovu bránu. Len je škoda, že bol v tomto smere prakticky osamotený.

Karim Guédé (5,5) – Mal asi našu najväčšiu šancu, keď ho v 11.minúte súperov brankár vychytal a na konci ho ešte raz vyskúšal. Mal aj ďalšie svetlé okamžiky, no od bundesligového hráča sa právom čaká viac, hoci patril k našim lepším.

Erik Jedrišek (6) – Náš najlepší ofenzívny hráč. Výrazne sa snažil, ponúkal sa, veľa centroval, len vždy niečo tomu chýbalo. Hlavne vďaka nemu sme útočili takmer výlučne po ľavej strane. Len prečo išiel dole ako prvý?

David Depetris (2,5) – Pri Depetrisovi máme poznačený iba jeden moment, a to je minúta jeho odchodu z trávnika. Nie že by nechcel, ale nemal v tomto zápase kvalitu niečo urobiť. Je to šestnástkový typ, no nenašla ho tam s jednou výnimkou lopta, čo je nielen jeho vina.

Jakub Sylvestr (4) – Určite lepší z útočníkov, ale tiež žiadna výrazná sláva. Najviac zaujal, keď predviedol frajerský center cez nohu, čo si v zápase občas dovolí aj Ronaldo, a aj Sylvestrovi vyšiel. To ho nabudilo, najbližšie 2-3 minúty bol skvelý, ale to je všetko.

Adam Zreľák, František Kubík, Branislav Niňaj (bez známky) – Toto nebola kvalita na to, aby sa dal striedaniami zlomiť takýto zápas. Všetci sa snažili, no bezvýsledne.

<<< VÝSLEDNÉ HODNOTENIE ZA CELÝ ROK 2013 TU >>>

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?