Main Content

Slováci chcú v Gruzínsku aj bez Niňaja a Zreľáka bodovať

sobota, 16. november 2013 08:05 | Autor: TASR

Slováci chcú v Gruzínsku aj bez Niňaja a Zreľáka bodovať
Slováci chcú v Gruzínsku aj bez Niňaja a Zreľáka bodovať | zdroj: © TASR

Bratislava 16. novembra (TASR) - Po štvrtkovej cennej domácej remíze 2:2 s favoritom 3. skupiny kvalifikácie ME 2015 Holandskom chcú slovenskí futbalisti do 21 rokov bodovať aj v najbližšom súboji na pôde Gruzínska.

Proti tamojším rovesníkom nastúpia v pondelok 18. novembra o 11.00 SEČ v Gori, v Gruzínsku sú o tri hodiny viac.

Zápas môže veľa napovedať z hľadiska postupovej matematiky do baráže. "Pokiaľ by sme neuspeli, potom by bod s Holandskom stratil svoj význam. Ak neprehráme, prezimujeme na čele tabuľky, ale rozhodujúce bude až poradie na konci kvalifikácie. Je mojím snom byť po jeseni na prvom mieste. Máme hráčov, z ktorých vyžaruje obrovská chuť. V ich silách je tento cieľ zrealizovať," zmienil sa Galád o dôležitosti najbližšieho súboja proti sedembodovým Gruzíncom. Tí vo štvrtok remizovali v Škótsku 1:1. "Majú technicky kvalitnejších hráčov, ktorí pôsobia v porovnaní s našimi hráčmi vo vyšších súťažiach. Som však presvedčený, že sme schopní dosiahnuť dobrý výsledok. Zápas v Škótsku sledoval tréner Oto Brunegraf, ktorý nám pripravil analýzu tohto zápasu a pripojí sa k výprave po prílete do Gruzínska. Pre úspešný výsledok budeme musieť vyvinúť minimálne také úsilie ako v domácom stretnutí s Holandskom," poznamenal Galád.

Jeho zverenci majú v živej pamäti, ako sa v septembri so súperom od Kaukazu v seneckom NTC trápili a vyhrali najtesnejším rozdielom 1:0. Vtedy viacerými fantastickými zákrokmi podržal mužstvo brankár Patrik Le Giang. Na "odvetný" duel do Gruzínska neodleteli v sobotu ráno dvaja hráči, ktorí videli v zápase s Holandskom druhé žlté karty v prebiehajúcom kvalifikačnom cykle - stopér Branislav Niňaj a útočník Adam Zreľák. Zranenia vystavili stopku Albertovi Rusnákovi, Michalovi Pintérovi, s mužstvom netrénoval ani Jakub Vojtuš. "Hrá sa v meste Gori, budeme sa musieť pripraviť na dlhú cestu a na všetko čo s tým súvisí, ale najdôležitejší je výsledok. O ten budeme bojovať," povedal Galád v rozhovore pre web SFZ.

So ziskom 10 bodov je na čele skupiny Holandsko, Slováci nazbierali rovnaký počet bodov, na konte však majú o zápas viac ako "oranjes". Po zápase v Gruzínsku čaká na slovenskú dvadsaťjednotku dlhá kvalifikačná prestávka. Do bojov opäť zasiahne až v druhej polovici budúceho roka, 4. septembra privíta Škótsko a o štyri dni neskôr (8. septembra - pozn.) ukončí cyklus duelom v Holandsku.

Do baráže ME 2015 postúpi desať víťazov skupín, ku ktorým sa pridajú štyri najlepšie mužstvá z 2. miest. O sedmičke postupujúcich na finálový turnaj rozhodne play off, zoznam účastníkov ME dopĺňa automaticky Česko ako ich organizátor.

 

pondelok 18. novembra:

11.00 Gruzínsko - SR /rozhodca: Nikola Popov (Bul.)/

predpokladaná zostava SR: Le Giang - Pauschek, Gyömbér, Teixeira, Mazáň - Hrošovský, Paur - Mihalík, Lobotka, Mészáros - Malec