Main Content

Vynikajúci výkon! Takto nejako sa začína písať história

sobota, 16. november 2013 10:31 | Autor: Filip Chudý

Vynikajúci výkon! Takto nejako sa začína písať história
Vynikajúci výkon! Takto nejako sa začína písať história | zdroj: © TASR

Slovenská reprezentácia si víťazstvom v Poľsku opäť o niečo vylepšila pošramotenú povesť. Nás môže hriať nielen víťazstvo 2:0, ale hlavne spôsob jeho dosiahnutia. Súpera sme totiž prevýšili vo všetkých smeroch. Začína sa v Poľsku pre nás opäť niečo historické?

Komentár Filipa Chudého

Včera pred zápasom som vyzval našich reprezentantov, aby v Poľsku začali ďalšiu „snehovú metelicu“ nášho futbalu. Nebolo to síce na snehu, ale metelica to bola. Naši futbalisti predviedli takú, že ich poľskí súperi by najradšej skočili hneď do tej snehovej, len aby už mali pokoj od tohto zápasu. Lebo na ihrisku bolo iba jedno mužstvo, to naše. Domácim sme nič nedovolili, teda okrem robenia chýb, do čoho sme ich dotlačili.

Veľmi dobrým vysokým napádaním sme dostali ťažisko hry tam kde sme potrebovali, na súperovu polovicu. A po zisku lopty sme mali hráča, ktorý vedel čo s ňou. Marek Hamšík mal podiel na takmer každej našej ofenzívnej akcií, a tak to, že prihral na oba naše góly vôbec neprekvapuje.

Najlepšou fázou bol koniec prvého polčasu, keď sa k nemu pridali aj ďalší ofenzívni hráči. Toto bola pasáž, ktorú by sme si mohli púšťať donekonečna. Lenže nemožno zabudnúť tiež na obranu s veliteľom Škrtelom, ktorá neinkasovala gól, pričom jej súperom bol aj obávaný Lewandowski, jeden z najlepších útočníkov sveta. A tiež treba vyzdvihnúť Kucku, ktorý to celé skvele prepojil.

Zverenci Jána Kozáka tak opäť dokázali, že vedia zahrať na vysokej úrovni. Samozrejme, netreba si zatvárať oči predtým, že súper bol slabší oproti tomu ako si hlavne domáci mysleli, no to neznižuje naše cenné víťazstvo. A práve to sme potrebovali, veď bolo iba druhé v tomto roku. Prvé sme dosiahli po ďalšom skvelom výkone v Bosne a Hercegovine.

Takéto výsledky a výkony zdvihnú náladu v našom futbale, ktorá tak na konci tohto roka môže byť o niečo lepšia ako v rovnakom období spred roka. Vtedy sme v Česku podali zahanbujúci výkon a prehra 0:3 sa s nami viezla takmer celú zimu. Teraz je situácia opačná, čo musíme využiť. Toto mužstvo má potenciál, ktorý keď dokáže naplniť, tak sa môže dostať ďaleko, a na Poľsko budeme mať potom opäť o niečo krajšie spomienky.

V diskusií sa vyjadrite, ako hodnotíte náš výkon v Poľsku vy?

Odporúčané články