Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Poľsko - Slovensko

sobota, 16. november 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Poľsko - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Poľsko - Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti odohrali vo Vroclave skvelý zápas a domácich Poliakov zaslúžene porazili 2:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Pôsobil v bráne dobrým dojmom, keď z neho vyžaroval pokoj. Len je otázkou, či mu ho dodala obrana pred ním, alebo on jej. Skôr platí prvá možnosť, ale to neznižuje jeho výkon. To skôr dve strely Brzyského, ktoré mal riešiť lepšie, inak bez chyby.

Peter Pekarík (6) – Opäť musíme napísať to, čo prakticky po každom zápase. Smerom dopredu nič moc, pričom to je jedna z úloh krajného obrancu. Domáci debutant z pravej strany obrany Olkowski bol v tomto smere oveľa lepší, ale Pekarík vďaka defenzíve ukázal celkovo lepší výkon.

Martin Škrtel (8,5) – Aj pri Škrtelovi môžeme napísať to isté, čo po každom zápase. V obrane bol dominantný, defenzívnu hlavičku snáď ani neprehral a bol lídrom našich zadných radov. Ešte doplníme, že dvakrát pohrozil aj pred súperovou bránou.  

Ján Ďurica (7,5) – Nielen vďaka Škrtelovi, ale vďaka Ďuricovi, si ospevovaný Lewandowski na ihrisku ani nepípol. Ďurica bol až netypicky pokojný, čo jeho výkonu iba prospelo. S touto stopérskou dvojicou je naša obrana vždy pevnejšia.

Tomáš Hubočan (6) – Trochu sa na ňom prejavilo, že medzi reprezentačnými prestávkami poriadne nehrával, ale svoje si odohral. Niekedy mu hlavne Blaszczykowski zamotal hlavu, no aj on pomohol k nášmu čistému kontu.

Viktor Pečovský (7) – Poctivý futbalista, ktorý sa takto prezentoval aj vo Vroclave. Keď v 90.minúte striedal, tak bolo na ňom vidieť, že na ihrisku nechal všetko. Pomohol našej zálohe svojimi prednosťami a práve v strede poľa sme zápas vyhrali.

Juraj Kucka (8,5) – Nadviazal na klubové výkony z ostatného obdobia. Strelil náš prvý gól a mohol dať aj ďalší, respektíve mal v radšej prihrať na Maka. No hlavne odvádzal skvelú prácu v strede poľa, keď ňou doslova ničil poľské akcie už v zárodku.

Róbert Mak (7,5) – Začal z našich krídiel lepšie, no pri dvoch akciách ukázal, že ešte nemá ten správny ťah na bránu, vďaka ktorému by trhal súperove obrany, a Poliaci ho poľahky pri nich odzbrojili. Ale potom udrel gólovo, keď našiel medzeru v súperovej obrane. Je prísľubom, no musí byť ešte dravší.

Marek Hamšík (9) – Keď si robíte poznámky o každej akcií s menoslovom hráčov, a pri tých našich po zápase čítate s jednou výnimkou stále dookola Hamšík, tak hneď viete koľká bije. Marek bol tým, čím chceme aby bol, ofenzívnym lídrom. Vynikajúci výkon vyšperkoval dvomi gólovými asistenciami.

Miroslav Stoch (7,5) – 26 minút a pár sekúnd bol absolútne neviditeľný, ale potom sa mu podarila parádička v strede poľa, ktorá ho nakopla. Zrazu ho v priebehu najbližších 11 minút bolo výrazne cítiť pred súperovou bránou. Ale chce to viac takýchto minút.

Adam Nemec (6) – Bil sa na hrote, dosť pomohol aj obrane pri štandardných situáciách, raz rozbehol Maka, ktorý trestuhodne čistú šancu nepremenil, ale to stále nestačí. Dnes dali síce góly iní, no nabudúce nás môže nepremenená čistá šanca mrzieť výrazne viac.

Marek Bakoš (6) – Podobne ako Nemec, základné veci si odviedol, ale nadstavbu nepridal. Aj on sa dostal do čistej šance, v ktorej ukázal strach, čo na takúto scénu nepatrí.

Michal Ďuriš (6,5) – Naskočil do zápasu o niečo lepšie ako Bakoš, no aj v jeho prípade chýba smerom dopredu viac kumštu. Ale ak budeme potrebovať v budúcnosti na pár minút krídlo schopné dobre brániť, tak ho treba využiť.

Dušan Švento, Marián Čišovský, Stanislav Šesták, Kornel Saláta (bez známky) – Všetci majú o reprezentačnú čiarku navyše, no viac dokázať v tomto zápase prakticky ani nemohli.  

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?

Odporúčané články