Main Content

Kapitán Jež: "Pôjdeme jednoznačne za víťazstvom!"

utorok, 2. november 2010 17:41 | Autor: Sport7 sk

Kapitán Jež: "Pôjdeme jednoznačne za víťazstvom!"
Kapitán Jež: "Pôjdeme jednoznačne za víťazstvom!" | zdroj: SITA

Kapitán MŠK Žilina Róbert Jež veľmi túži po tom, aby jeho tím získal vo futbalovej Lige majstrov 2010/2011 prvé body už v stredu v domácom súboji proti Olympique Marseille. Najlepšie by boli hneď tri, lebo by znamenali reálne uchovanie postupovej šance minimálne z tretieho miesta v skupine a pokračovanie v jarnej časti Európskej ligy UEFA.



 "Je nám jasné, že tie mužstvá v Lige majstrov sú kvalitatívne trošku inde, ako my a naši súperi v domácej súťaži. Vieme však aj to, že ak v stredu nevyhráme, nebudeme už môcť pomýšľať na tretiu priečku v skupine. Pôjdeme teda jednoznačne za víťazstvom,"
povedal 29-ročný žilinský stredopoliar Róbert Jež. Pred dvoma týždňami v Marseille prehrali Žilinčania po svojom dosiaľ najlepšom výkone v elitnej európskej súťaži tesne 0:1. Aj to môže byť teda výhoda, že majú súpera zmapovaného. Pravda, platí to aj opačne. "Ten zápas sme si rozobrali hneď na druhý deň a chceme sa z neho poučiť. Máme pripravené určité varianty pre nápravu, ale prezrádzať ich, samozrejme, nebudeme. Uvidíte až na ihrisku," podotkol Jež.

Francúzskych novinárov na utorňajšej tlačovej besede zaujímalo, ktorý z tímov je podľa Ježa pre Žilinu v F-skupine Ligy majstrov náročnejším súperom, či Spartak Moskva alebo Olympique Marseille. "Oba tieto tímy sú približne na tej istej úrovni, ale my sme v Moskve podali veľmi zlý výkon a zaslúžene sme prehrali (0:3 pozn. SITA). V Marseille bol náš výkon iný, druhý polčas nám herne vyšiel a preto bol aj výsledok iný (prehra 0:1 - pozn.). Teraz chceme, aby sme opäť zahrali dobre a odrazilo sa to aj na priaznivejšom výsledku. Vieme však, že v tíme Marseille si musíme dávať pozor na každého hráča. V podstate platí, čo hráč, to osobnosť. Osobne si myslím, že napríklad Valbuena podal v prvom zápase v Marseille veľmi dobrý výkon. Keď dostal priestor, bol veľmi nebezpečný," komentoval Jež.

Do Žiliny zavítalo predbežne 23 zástupcov francúzskych médií a v stredu na zápase sa očakáva aj účasť približne 350 fanúšikov z francúzskeho prístavného mesta. "My však veríme, že naši diváci vytvoria skvelú atmosféru a poženú nás za víťazstvom. Chceme, aby po strede stále žila naša šanca na pokračovanie vo futbalovej Európe aj v jarnej časti sezóny. Zápas s Marseille je vlastne naša posledná šanca, aby sme si uchovali túto nádej," uzavrel Jež.