Main Content

Analýzy Ligy majstrov: Tipujeme Tottenham - Inter Miláno a Buraspor - ManU

utorok, 2. november 2010 16:17 | Autor: Sport7 sk

Analýzy Ligy majstrov: Tipujeme Tottenham - Inter Miláno a Buraspor - ManU
Analýzy Ligy majstrov: Tipujeme Tottenham - Inter Miláno a Buraspor - ManU | zdroj: SITA

Tohtosezónna edícia Ligy Majstrov sa tento týždeň prehupne do svojej druhej polovice. Niet pochýb o tom, že šlágrom utorňajšieho kola bude zápas Tottenham Hotspur – Inter Miláno. Pripravili sme pre vás analýzu k dvom dnešným stretnutiam, ktoré budú pre tipujúcich veľmi zaujímave.

Tottenham - Inter Miláno

Pre Spurs je to ich najväčší zápas za takmer 50 rokov od ich prvého vstupu medzi európsku elitu v sezóne 1961/1962. Hosťujúci Inter vyhral naposledy práve nad Tottenhamom doma 4:3, keď zahanbujúcu prehru odvrátil hattrickom Gareth Bale.

A práve tieto góly môžu byť pre Spurs v konečnom dôsledku rozhodujúce: každé víťazstvo posunie domácich do boja  o prvú priečku v tabuľke skupiny A.

Prvé zápasy Spurs v Lige Majstrov na ihrisku súpera boli tak trochu naivné. Najprv proti švajčiarskemu Young Boys Bern prehrával Tottenham už 3:0 (3:2), neskôr premrhal dvojgólové vedenie v Brémach, kým 20. októbra v Miláne prehrával už 4:0 (4:3).

Doma však hrá iný Tottenham. Young Boys Bern odstrelili Kohúti 4:0 a na severe Londýna dostal výprask aj holandský majster FC Twente (4:1).

Podobne sa Tottenham správa aj v Premier League v zápasoch proti veľkým tímom. Zatiaľ čo ich bilancia z ihrísk súperov je žalostná, na White Hart Lane si Spurs užívajú úspechy: Chelsea stratila tri zo štyroch posledných zápasov v Tottenhame, Liverpool posledné dva a Arsenal a Manchester City v minulej sezóne taktiež nedokázali na ihrisku Spurs bodovať. V úvodnom kole Premier League pri bezgólovej remíze so City podržal hostí úžasnými zákrokmi Joe Hart.

Vzhľadom na vynikajúcu domácu bilanciu sa Spurs nemusia obávať ani minuloročného víťaza Ligy Majstrov.  Avšak je tu jeden podstatný problém. Kohúti v utorok večer nenastúpia v plnej sile, keď im chýbať bude brankárska jednotka Heurelho Gomes (červená karta v Miláne), dvojica stopérov Ledley King a Michael Dawson a aj topkanonier Jermain Defoe. A aby toho nebolo málo, k schladeniu domácich nádejí prispieva aj neistá účasť Rafaela van der Vaarta a Toma Huddlestona.

Podobne ako Tottenham aj Inter sa bude musieť zaobísť bez niektorých kľúčových hráčov. Po zápase s Janovom vypadol brankár Julio Cesar a zranený je aj Argentínčan Esteban Cambiasso, zatiaľ čo jeho krajan Diego Milito sa stále zo zranenia zotavuje.

Kým zápasy oboch mužstiev v domácich súťažiach sú vo veľkej miere gólovo impotentné, v Lige Majstrov je tomu úplne inak.  Zápasy Tottenhamu priniesli v tejto sezóne Ligy Majstrov (vrátane predkôl) postupne 5, 4, 4, 5 a 7 gólov, kým zápasy Interu (skupinová fáza) 4, 4 a 7 gólov.

Navyše Tottenham je v doterajšom priebehu na tretej pozícii v počte strelených gólov (9) a Inter na úctihodnej druhej pozícii s 10 gólmi. Ku možným gólom môžu prispieť aj neúčasti brankárskych jednotiek (Heurelho Gomes, Julio Cesar) a dôležitých defenzívnych hráčov (Ledley King, Micheal Dawson a Esteban Cambiasso)

Rafael van der Vaart skóroval v každom jeho zápase na White Hart Lane túto sezónu a pri neúčasti Jermaina Defoa bude jednou z najväčších gólových ohrození pre Benitézov tím.

Koho však prehliadnuť nemôžme je  kamerunský útočník Samuel Eto´o. Eto´o skóroval vo všetkých troch zápasoch Interu v skupine A, čím nazbieral skvelých 6 gólov. Posledné dva zásahy vsietil práve proti Tottenhamu. Proti oklieštenej obrane Spurs by sa mal Eto´o  opäť radovať.


Buraspor -  Manchester United


Iný priebeh zápasu sa očakáva od ďalšieho anglického zástupcu v Lige Majstrov. Manchester United cestuje na horúcu tureckú pôdu do Bursasporu. Zatiaľ čo len Inter a Tottenham samotní vsietili spolu 19 gólov, skupina C ich v doterajšom priebehu ponúkla divákom spolu len deväť.

Od úvodného výprasku Bursasporu proti Valencii (0:4) sa zdá, že defenzíva je v tejto skupine u tímov  na prvom mieste. United vyhrali dvakrát zhodne 1:0 a v úvode len remizovali s Rangers 0:0. Turecký majster okrem spomínanej prehry s Valenciou, utŕžil ďalšie dve v pomere 1:0.

V domácej súťaži sa Bursasporu naopak darí. Defenzíva Turkov podáva výborne výkony. V 10 zápasoch bola prelomená len päťkrát.