Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (7.)

pondelok, 11. november 2013 14:06 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (7.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (7.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár:

Tim Krul (Newcastle) – Holandský brankár Newcastlu v atraktívnom dueli proti Tottenhamu privádzal favorita do zúfalstva, keď predvádzal jeden neuveriteľný zákrok za druhým. Celkovo zaznamenal 14 zásahov a u viacerých prestížnych magazínov obdržal plné hodnotenie.

Obrancovia:

Leandro Bacuna (Aston Villa) – Ďalšie výborné predstavenie v podaní pravého obrancu Aston Villy si tentokrát odskákal Cardiff. Svojim ofenzívnym zmýšľaním pravidelne podkuruje obrane súpera a tento víkend navyše pridal krásny gól z asi 25 metrov.

Robin Knoche  (Wolsfburg) – Prekvapenie úvodu sezóny, Wolfsburg, privítal na svojom ihrisku Borussiu Dortmund a domáci favorita zaskočili. Prispel k tomu aj tento mladý obranca, ktorý viackrát zastavil nebezpečný útok Borussie v poslednom možnom okamihu, dvakrát dokonca zablokoval gólovú strelu. Aj vďaka nemu Vlci pokračujú v honbe za európskymi pohármi.

Phil Bardsley (Sunderland) – Hoci Phil nedávno padol do nemilosti fanúšikov a ex-trénera svojho tímu, po nástupe Poyeta na lavičku Sunderlandu sa tomuto ľavému obrancovi extrémne darí. Proti Manchestru zaznamenal druhý gólový zápis v rade a jeho gól mal prívlastok víťazný, navyše proti súperovi zvučného mena, akým Manchester City rozhodne je.
 
Stredopoliari:

Heung Min-Son (Leverkusen) – Nástupca Schurrleho v drese Bayeru Leverkusen dosiaľ výkonnostne mlčal, no cez víkend gólovo i herne explodoval. Dvadsaťjedenročný Kórejčan prispel ku gólovej prestrelke Bayeru a Hamburgu tromi gólmi a jednou gólovou prihrávkou, čo zabezpečilo Farmaceutom výhru v pomere 5:3.

Cesc Fabregas (FC Barcelona) – Prehĺbenie mizérie Betisu Sevilla má po víkende na svedomí Cesc Fabregas, ktorý dvoma gólmi a jednou asistenciou prispel k výhre Blaugrana nad kráľovským klubom z Andalúzie v pomere 1:4.

Andrea Pirlo (Juventus) – V súboji dvoch z najväčších ašpirantov na titul v talianskej Serii A dominoval domáci Juventus a hlavne jeho najskúsenejšia opora, Andrea Pirlo. V strede poľa bol vojakom s najvyššou šaržou a úplne zostrelil snahy Partenopei. Navyše pridal krásny gól z jeho typického priameho kopu.

Loic Rémy (Newcastle) – Kmeňový hráč QPR, ktorý túto sezónu trávi v Newcastli na ľavej strane ofenzívnej línie Toons predvádza výkony hodné reprezentácie. Cez víkend opäť svojim gólom rozhodol o víťazstve svojho tímu, tentokrát proti Spurs a naháňa na čele tabuľky strelcov trojicu Sturridge, Suarez, Aguero.

Útočníci:

Luis Suarez (Liverpool) – Prakticky od svojho návratu do kolotoča Premier League sa uruguajský útočník pravidelne presadzuje a výbornými výkonmi si pýta zaradenie do ideálnej zostavy takmer každý týždeň. Tento víkend zaznamenal 2 góly a celkovo vyslal na bránu súpera 10 streleckých pokusov.

Zlatan Ibrahimović (PSG) – Švédsky zakončovateľ chytá v ostatných týždňoch výnimočnú formu, ktorou  si pýta zaradenie do okruhu favoritov na zisk Zlatej lopty. Cez víkend zaznamenal hetrik, ktorým PSG zostrelilo Nice. Švédi si mnú ruky pred nastávajúcim barážovým dvojzápasom proti Portugalsku.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Jedinou smolou Švédov však je, že v ešte lepšej forme hrá momentálne hviezda portugalského výberu, Cristiano Ronaldo. V sobotu zaznamenal už svoj devätnásty hetrik v madridskom drese, vylepšil svoje sezónne gólové maximum a posunul Real k ďalšiemu víťazstvu. Ronaldo je momentálne fenomenálny.

Lavička: (Gigi Buffon) - Phil Jones (Manchester United) -  Steven Gerrard (Liverpool), Kevin-Prince Boateng (Schalke) -  Karim Benzema (Real Madrid), Yura Movsisjan (Spartak Moskva), Carlos Tevez (Juventus)

Odporúčané články