Main Content

Ideálna zostava 17. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 11. november 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 17. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 17. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V šlágri jesene si Slovan upevnil svoju vedúcu pozíciu, keď vo veľmi dobrom zápase vyhral 3:2. Ale dobré zápasy sa hrali aj na iných štadiónoch. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Slovan) – Po zlom začiatku do sezóny, keď nepôsobil v bráne najlepšie, sa dostal časom do veľkej pohody. Aj v Ružomberku ukázal pokoj z ostatných dní, ktorý dodával aj spoluhráčom. Predviedol okrem iného aj jeden neskutočný zákrok, keď chytil Zreľákovu hlavičku na bránkovej čiare, hoci už bol na zemi a prakticky prekonaný.

Obrancovia

Miroslav Viazanko (Košice) – Opäť nastúpil na pravom kraji obrany a opäť na preňho netypickej pozícií podal spoľahlivý výkon. Navyše tento raz ho vyšperkoval dvomi gólmi, keď najprv volejom nachytal na hruškách Šullu a potom si ho vychutnal pri samostatnom nájazde. K tomu predviedol množstvo prienikov po pravej strane.

Michal Pintér (Zlaté Moravce) – Tento mladý stopér je v skvelej forme, a to na oboch koncoch ihriska. V defenzíve nemal problém vymazať ofenzívnych hráčov Nitry a sám ukázal v ofenzíve viac ako Nitrania za celý zápas dokopy. Strelil kľúčový prvý gól zápasu a mohol pridať aj ďalšie, ale už nenamieril presne.

Martin Chren (Zlaté Moravce) – V regionálnom derby vyhrali Zlaté Moravce hlavne vďaka svojej defenzíve, keď nielenže úplne vymazali náznaky šancí hostí, ale aj pridali nadstavbu v podobe gólových zápisov. Druhý gól domácich strelil Chren, ktorý zaujal pri výpadoch po ľavej strane a skvelou prihrávkou na Szabóa, ale ten nevedel trafiť prázdnu bránu.

Stredopoliari

Ján Novák (Košice) – Zrejme sa opäť dostáva v košických farbách do formy, akoby mu svedčalo iba pôsobenie v metropole východu. Proti Senici bol najlepším hráčom na ihrisku, keď cez neho išli takmer všetky domáce akcie. Pred tretím gólom skvele vysunul Viazanka a podobné prihrávky ukázal viackrát, no spoluhráči ich už nevyužili.

Igor Žofčák (Slovan) – Po zdravotných problémoch je už zrejme úplne v poriadku a hneď sa to na ihrisku prejavilo. V Ružomberku vstúpil do veľkého futbalu a teraz tam herne exceloval, hoci už v drese Slovana. Bol pri všetkých troch góloch hostí, keď jeden po Bagayokovej prihrávke dal a na dva Vittekovi prihral.

Jakub Považanec (Banská Bystrica) – Dukla si nakoniec presvedčivo poradila s Dunajskou Stredou, hoci nezačala zápas práve najlepšie. Ale potom začal úradovať domáci stred poľa v ňom hlavne Považanec. Ten bol pri treťom góle, ktorý hostí definitívne zlomil, štvrtý strelil sám a fantasticky vysunul Jurča pred piatym, keď prekopol všetky tri obranné línie hostí.

Marko Milinkovič (Slovan) – Slovan vyhral šláger jesene preto, že hral dobre a navyše mal vo svojom strede niekoľko rozdielových hráčov. Jedným z nich je Milikonvič, ktorý sa výrazne podieľal na všetkých góloch. Hoci do štatistík sa nezapíše, tak treba zdôrazniť, že to bol on, kto tromi skvelými predfinálnymi prihrávkami rozbehol gólové akcie.

Patrik Mišák (Trenčín) – Zaujal miesto uvoľnené po odchode Štefánika a hlavne teraz v Myjave naznačil, že ho časom môže úplne nahradiť. Prvý gól hlavou po Holúbkovom centri strelil sám, na druhý prihral Williamovi, ale najviac zaujal pred tretím, keď famózne prebral prihrávku od Čögleya, čím zrýchlil celú akciu, ktorá sa skončila tretím gólom hostí.

Útočníci

Róbert Vittek (Slovan) – Aj on bol jeden z rozdielových hráčov šlágra jesene. Udržal a získal pre mužstvo množstvo ťažkých lôpt, dobre sa zapájal do hry a čo je pre útočníka najdôležitejšie, tak sa aj dvakrát gólovo presadil. V oboch prípadoch využil skvelé prihrávky Žofčáka a nebol ďaleko ani od hetriku.

William Alves de Oliveira (Trenčín) – Brazílsky útočník sa opäť ukázal v dobrom svetle, keď sa v Myjave podieľal na dvoch góloch. Najprv po Mišákovom vysunutí ukážkovo premenil nájazd a v druhom polčase sa zapojil do tretej gólovej akcie, keď vybojoval loptu pre van Kessela, ktorý už mal následne ľahkú prácu.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.