Main Content

Analýzy 9. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 30. október 2010 16:13 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 9. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 9. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Španielská Primera Division pokračuje cez víkend 9. kolom. Tradične sa hrajú dnes úvodne tri stretnutia, v ktorých opäť tradične zasiahnú do hry dvaja najväčší favoriti ligy - Real Madrid a FC Barcelona. Pripravili sme pre vás analýzu k vybraným stretnutiam La Ligy, pod každým z nich nájdete náš tip. Budeme radi, keď vyjadríte svoj názor v diskusií pod článkom.


Sobota


Hércules – Real Madrid

Tak ako od každého Realu Madridu predtým, aj od tohto "Mourinovho" sa očakávajú kolo čo kolo len a len víťazstvá. Real na začiatku októbra remizoval 0:0 v Levante, no v nasledujúcich troch zápasoch skóroval 16-krát a naklonil tak misky priazne na svoju stranu.

Hoci vo všetkých troch predchádzajúcich ligových stretnutiach Real vyhral jednoznačným výsledkom Mourinhovi nedá spať fakt, že Real vždy inkasoval. A ako dobre vieme portugalský tréner je maximalista a niečo podobné určite nebude chcieť dopustiť v nasledujúcom stretnutí.

Na Estádio José Rico Peréz zaznamenalo Alicante zo 4 stretnutí 4 body so skóre 5:5. Hércules však už trikrát favoritov prekvapil: dvojgólovo sa presadil v tejto sezóne proti Barcelone, Seville a Villarealu.

Jednou z hlavných postáv nováčika je práve bývalý hráč Realu Royston Drenthe, ktorý je v Hércules na hosťovaní na celú sezónu. Jeho účasť v zápasoch proti svojmu materskému klubu je však klauzulou v zmluve vylúčená. Podobne nenastúpil v minulej sezóne proti svojmu Manchesteru City aj náš Vladko Weiss, ktorý bol v tej dobe na hosťovaní v Boltone.

Aj keď hlavný zdroj futbalových myšlienok nováčika bude dočasne pozastavený, prezieravý Mourinho si každopádne dá obrovský pozor na predátorské inštinkty Davida Trezegueta a Nelsona Haeda Valdeza. Táto spolupráca vyniesla tímu z Alicante v tejto sezóne všetkých doterajších 7 gólov.

V doterajších zápasoch Herculesu padli priemerne 2 góly, keď k tomu pripočítame fakt, že Real strelil v posledných 3 stretnutiach 16 gólov a celkovo padlo týchto zápasoch 19 gólov veríme, že stávka na viac ako 3,5 gólu sa nám zda lákava (kurz 2,30).

Okrem toho sme sa rozhodli staviť aj na to, že Cristiano Ronaldo, ktorý hrá vo fantastickej forme strelí gól. Stovková kancelária Bwin.com na to vypísala kurz 1,60. Pre tých, ktorí neradi riskuju odporúčame tip na víťazstvo Realu Madrid s kurzom 1,30.

FC Barcelona – Sevilla

Sevilla sa vracia na scénu Nou Campu, kde 19. mája vo finále Copa del Rey porazila Atletico Madrid 2:0. Na  tento úspech však domáca Barcelona dala Seville rýchlo zabudnúť, keď v odvete Superpohára 21. augusta rozložila Rojiblancos 4:0. V Prvom kole na štadióne Sanchez Pizjuan vyhrala Sevilla 3:1.

V tej dobe Sevillu trénoval ešte Antonio Alvarez, ktorého 26. septembra vystriedal Gregorio Manzano. Ten priniesol do jej hry žiadúcu dynamiku.

Barcelona v tejto sezóne už na Nou Campe dvakrát neočakávane zakopla. Najprv v azda najväčšom prekvapení doterajšieho priebehu Primera División prehrala s Hércules 0:2 a neskôr proti Mallorce len remizovala 1:1.

Aj keď biedne víťazstvo proti Sportingu Gijón v podobne 1:0 prinieslo trochu kritiky, druhý polčas proti Valencii ukázal všetkým pochybovačom, čo Barcelona skutočne dokáže.

Je pravdou, že Barca asi najlepšie vie a pozná zápasy, v ktorých si musí štatút favorita a hlavne na Nou Campe ustrážiť a ani proti Seville to nebude inak.

Sevilla od otváracieho zápasu nevyhrala v zápase druhý polčas, takže môžeme očakávať, že bude musieť skórovať ako prvá aby si udržala nejakú nádej na úspech. Aj keď prvý gól do siete Valdéza pravdepodobne  zobudí na Nou Campe ešte väčšie tornádo. Je ťažké povedať, aké skutočnosti by museli nastať aby hostia odišli z Barcelony aspoň s bodom.

Vo vynikajúcej forme hrá Lionel Messi, preto odporúčame tipovať na to, že opäť strelí gól. Kurz na Messiho gól je 1,60 na bwin.com.

 


Nedeľa


Athletic Bilbao - Getafe

Bilbao má na domácej pôde vynikajúcu príležitosť dotiahnuť sa bodovo na svojho najbližšieho súpera. Baskovia privítajú doma Getafe.  Zatiaľ čo Bilbao naposledy prehralo v Seville 4:3, Getafe si doma poradilo rozdielom triedy so Sportingom Gijon.

Zverenci trénera Michela v minulom ročníku La Ligy skončili na vynikajúcej šiestej priečke a len málokto vzhľadom na odchody kľúčových hráčov verí v podobný úspech. Napriek tomu si myslíme, že bezhlavé tipy na Michelových súperov by nás k šťastiu nepriviedli.

Getafe sa momentálne v La Lige nachádza na ôsmej priečke s trojbodovým náskokom  práve pred desiatym Bilbaom.  Hostia sa budú musieť v nedeľu zaobísť bez Jaimeho Gavilana a Nica Pareju, zatiaľ čo Los Leones bude chýbať Fernando Amorebieta a Aitor Ocio.

My sa prikláňame na stranu hráčov trénera Joaquina Caparrosa, ktorí by na San Mamés mali ťahať za dlhší koniec a oklieštený káder Getafe herne a výsledkovo prevýšiť.

Sporting Gijon - Villareal

Villareal si za doterajší prieberh La Ligy zaslúži obdiv. Žltá ponorka z okúsila trpkosť prehry len v úvodnom kole na pôde Realu Sociedad. Odvtedy hráči Villarealu šesťkrát vyhrali a raz remizovali a vyšplhali sa na priebežnú druhú priečku Primera División. Zaujímavá je aj ich domáca bilancia, ktorú ešte vylepšili v minulom kole po výhre 2:0 nad Atleticom Madrid. Villareal v 4 zápasoch zaznamenal 4 výhry s vysokoaktívnym skóre 9:0.

Na druhej strane defenzíva je tým faktorom, ktorým sa Villareal veľmi chváliť nemôže a to hlavne na súperovej pôde. V 4 zápasoch hraných vonku inkasoval 6 gólov.

Domáca bilancia Sportingu nie je na prvý pohľad oproti tej z Villarealu vôbec očarujúca. Čo je ale potrebné povedať je to, že Gijon doma čelil troch mužstvám, ktoré minulú sezónu skončili v La Lige na vyššej pozícii ako samotný Villareal.

Víťazstvá zaznamenal Sporting doma proti Mallorce a Seville, prehral s Valenciou 0:2, pričom to bol najlepší výkon Los Che v dovtedajšom priebehu La Ligy a remizoval 2:2 s Atleticom Bilbao po tom, čo vyhrával už 2:0.

Dôležité bude ako si domáci muži Manuela Preciada poradia s 9-gólovou dvojicou Nilmar – Rossi, no my veríme, že sa im to podarí.