Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 19. kola extraligy Zvolen - Nitra (4:0)

nedeľa, 3. november 2013 20:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 19. kola extraligy Zvolen - Nitra (4:0)

Július Šupler, tréner Zvolena: "Hralo sa v tempe, vyrovnane, len šance riešili naši hráči s lepším dôrazom. Som rád, že mnohí pochopili jedno - musia tvrdo pracovať. Urobili nielen sebe radosť, ale aj fanúšikom zvolenského hokeja. Ja by som ešte o definitívnom obrate nehovoril, len o smere, ktorý sme nabrali a ktorý nám už prináša výsledky. V prestávke si musíme liečiť zranenia, kľúčoví Brabenec i Podkonický ich majú vážnejšie, bez nich by sa mužstvu dlhšie ťažko ťahalo. Podstatné je, že sa hráči odrazili od dna, zlepšila sa efektívnosť streľby, zvýšila bojovnosť."

Karol Kolečáni, asistent trénera Nitry: "Musím pogratulovať súperovi k dobrému výkonu na čele s brankárom Šimkom. Napriek výsledku si myslím, že to bol vyrovnaný zápas, rozhodla jedna herná činnosť, a to bol dôraz pred oboma bránkami, v ktorom nás domáci jasne zatienili."

Ján Mucha, autor dvoch gólov Zvolena: "Potešili ma dva góly, viac však úspešný predĺžený víkend s dvoma víťazstvami nad Košicami a Nitrou. V sezóne sme prehrali tesne pár zápasov, prestali sme si veriť, no už nadobúdame istotu. Dve víťazstvá s ťažkými súpermi nám nepochybne pomôžu a naštartujú. Pomaličky sa nám vracia aj pohoda z vlaňajška. Hokejku som chcel už po rozkorčuľovaní zahodiť, puky mi na nej poskakovali, dal som jej poslednú šancu a dvakrát to tam padlo."

Marek Šimko, brankár Zvolena: "Dôležité sú tri body, moja nula je len čerešničkou na torte. Zabrali obrancovia, inak to bolo vyrovnané, chvalabohu strelili sme góly, ktoré nám predtým nepadali. Máme svoje problémy, musíme sa z nich vyhrabať a toto je tá najsprávnejšia cesta. Dosiaľ sme nemali potrebné šťastie, teraz ďakujeme za šesť bodov, ktoré sme urobili proti Košiciam a Nitre. Potrebujeme sa v prestávke doliečiť, potrénovať a dúfam, že to bude ešte lepšie. Boli by sme radi, keby sme už urobili definitívny obrat a stúpali v tabuľke."

dd /k dispozícii zvukový záznam a videozáznam/