Main Content

Futbal: Kuriózny gól brankára Stoke City Begoviča, Boruc vinil vietor

nedeľa, 3. november 2013 12:05 | Autor: TASR

Londýn 3. novembra (TASR) - Málo vídaný kúsok sa v sobotňajšom dueli 10. kola anglickej futbalovej Premier League proti Southamptonu (1:1) podaril brankárovi domáceho Stoke City Asmirovi Begovičovi. Reprezentant Bosny a Hercegoviny v 14. sekunde v núdzi pôvodne len odkopával malú domov, napokon však lopta z jeho kopačky preletela cez celé ihrisko a preskočila aj gólmana hostí Artura Boruca. Kurióznym gólom Begovič poslal svoj tím do vedenia, ktoré však hráči Stoke City neudržali a po trefe Jaya Rodrigueza z 42. minúty sa zrodila na Britannia Stadium remíza 1:1.

Boruc, ktorý v minulosti niekoľkokrát pobavil divákov svojimi kiksami, si tak pridal do zbierky ďalší inkasovaný gól, na ktorý nebude zrovna hrdý. "Môže za to vietor," povzdychol si poľský brankár, ktorý v inkriminovanej chvíli neodhadol odskok lopty a tá mu preletela ponad hlavu. "Chcel by som na ten moment zabudnúť. Je mi ľúto spoluhráčov a fanúšikov. Žiaľ, také veci sa vo futbale stávajú. Sľubujem, že tie dva body získam späť," prisahal Boruc.

Begovič, ktorý chytal v oboch súbojoch G-skupiny kvalifikácie MS 2014 proti Slovensku, sa vedel vžiť do pocitov Boruca. "Je mi ho ľúto. Po tom góle nevyzeral práve najlepšie," citovali brankára Stoke City britské médiá.

Begovič sa stal v poradí piatym brankárom v Premier League, ktorý dokázal streliť gól. Pred ním sa medzi strelcov zapísali Peter Schmeichel, Tim Howard, Brad Friedel a Paul Robinson. Gól bosnianskeho brankára bol nielen kurióznym, ale patril aj medzi najrýchlejšie v anglickej lige. Rekord Premier League drží v tomto smere Ledley King z Tottenhamu, ktorý v roku 2000 napol sieť Bradfordu po 10 sekundách od úvodného výkopu.