Main Content

NHL: Varlamovovi hrozí väzenie za domáce násilie, vyšetrujú ho na slobode (2)

štvrtok, 31. október 2013 22:05 | Autor: TASR

Denver 31. októbra (TASR) - Hokejového brankára Semiona Varlamova v stredu zatkla miestna polícia v Denveri a hrozí mu niekoľko rokov väzenia, informovala agentúra AP. Gólman klubu zámorskej NHL Colorado Avalanche sa údajne dopustil voči svojej priateľke domáceho násilia a únosu druhého stupňa, ktorý je považovaný už za ťažký zločin. Podľa coloradského práva môže stráviť za mrežami dva až šesť rokov.

Denník Denver Post informoval, že ruský brankár strávil v miestnej väznici noc zo stredy na štvrtok, potom sa postavil pred sudcu. Ten rozhodol, že Varlamov po zaplatení kaucie 5000 dolárov môže opustiť väzenie a cestovať s tímom Colorada po krajine. Nesmie sa však priblížiť a ani nijako kontaktovať svoju priateľku. Tá vypovedala, že ju Varlamov kopol do hrudníka a skákal po nej, keď ležala na zemi ich spoločného apartmánu. Mal ju navyše ťahať za vlasy a povedať jej, že by ju zbil ešte viac, ak by sa nachádzali v Rusku.

"Tím Colorado Avalanche si je vedomý obvinení týkajúcich sa Semiona Varlamova. Teraz, a až dovtedy, kým nebude vyšetrovanie ukončené, sa organizácia Avalanche už viac nebude vyjadrovať k tejto situácii," stálo vo vyhlásení tímu.

V prebiehajúcej sezóne Varlamov odchytal osem zápasov s bilanciou sedem výhier a jedna prehra. V piatkovom dueli s Dallasom mal opäť stáť medzi žrďami, zastúpi ho však náhradník Jean-Sebastien Giguere.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 2. odsek