Main Content

Hokej: Colorado získalo veterána Talbota, do Philadelphie sa vracia Downie

štvrtok, 31. október 2013 20:05 | Autor: TASR

Denver 31. októbra (TASR) - Vedenie klubu NHL Colorado Avalanche vymenilo útočníka Steve Downieho do Philadelphie Flyers za krídelníka Maxa Talbota. Informoval o tom portál tsn.ca.

Downie mal v tíme z Denveru v tejto sezóne v 11 zápasoch bilanciu jeden gól a šesť asistencií. Downieho pôvodne získala Philadelphia v 1. kole draftu NHL 2005 a strávil tri sezóny v drese letcov. V roku 2008 ho vymenili do Tampy Bay Lightning, pričom o štyri roky neskôr si ho vyžiadalo Colorado.

Talbot sa predstavil v tomto ročníku v 11 dueloch za Flyers, zaznamenal gól a asistenciu. Dvadsaťdeväťročný útočník odohral v drese Philadelphie a Pittsburghu Penguins celkovo 515 stretnutí s vzácne vyrovnanou bilanciou 77+77. Aby toho nebolo málo, tak doteraz sa predstavil v 77 dueloch play-off, v ktorých dosiahol 39 kanadských bodov.

"Maxime je skúsený útočník, ktorý vyhral už Stanleyho pohár a má množstvo skúseností z NHL," povedal viceprezident Colorada pre hokejové operácie Joe Sakic. "Už sa tešíme, že do tímu získame jeho skúsenosti."