Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (30.10.)

streda, 30. október 2013 10:21 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (30.10.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (30.10.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DETROIT: Vedenie Detroitu Red Wings preradilo slovenského útočníka Mareka Tvrdoňa zo svojej farmy v AHL z Grand Rapids Griffins do ECHL, kde bude hájiť farby Toledo Walleye.

BOSTON: Útočník Bostonu Bruins Loui Eriksson má naďalej príznaky otrasu mozgu a  jeho návrat na ľad sa minimálne pre tento týždeň vylučuje.

PHOENIX: Útočník Phoenixu Coyotes Martin Hanzal bol za jeho zákrok voči hráčovi Edmontonu Oilers Jeffovi Petrymu potrestaný dvojzápasovým dištancom.

NEW JERSEY: Brankár New Jersey Devils Cory Schneider bol zapísaný na listinu zranených hráčov. 27-ročného Američana trápia problémy v dolnej časti tela.

CALGARY: Na listine zranených sa ocitol aj kapitán Calgary Flames Mark Giordano, ktorý má zlomený členok. Štvrtý najproduktívnejší bek nového ročníka NHL bude svojmu tímu chýbať šesť až osem týždňov.

PITTSBURGH: Členok si poranil aj zadák Pittsburghu Penguins Rob Scuderi, ktorý bude musieť podstúpiť operáciu. Dĺžka jeho rekonvalescencie zatiaľ nie je známa.

VANCOUVER: Do zostavy Vancouveru Canucks sa vrátil Alexandre Burrows, ktorý vynechal dvanásť zápasov svojho tímu pre zranenie nohy.

KHL

MINSK: V bieloruskom Minsku už viac nebude pôsobiť Čech Jaroslav Kristek, ktorý sa s vedením klubu dohodol na rozviazaní spolupráci.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

VÝSLEDKY 17. KOLA:
HC Košice – HK 36 Skalica 6:4
MHC Mountfield Martin – HK Dukla Trenčín 3:1
HK Nitra – ŠHK 37 Piešťany 2:0
HK Poprad – HKM Zvolen 4:3 po samostatných nájazdoch
HC’05 Banská Bystrica – MsHK Žilina 4:3 po predĺžení