Main Content

Oficiálne: Diego Costa si už vybral repreztačný dres!

utorok, 29. október 2013 19:04 | Autor: Jakub Mihálik

Oficiálne: Diego Costa si už vybral repreztačný dres!
Oficiálne: Diego Costa si už vybral repreztačný dres! | zdroj: © TASR

Po týždňoch špekulácii sme sa dnes, utorok 29.10.2013 dozvedeli, akú reprezentáciu si vybral najlepší strelec La Ligy, útočník Atlética Madrid, Diego Costa. Rodnú Brazíliu vymenil za mužstvo vedené Vicentem Del Bosquem!

Diego Costa, rodený Brazílčan, sa napriek dvom reprezentačným štartom v drese Kanárikov, bude od novembra hlásiť trénerovi španielskeho národného výberu, Vicentemu Del Bosquemu.

Vojnu medzi Selacaom a Furiou Roja tak vyhrala reprezentácia majstrov sveta po tom, čo v utorok ráno 25-ročný útočník Atlética Madrid oficiálne odovzdal brazílskej federácii list s vyjadrením žiadosti o reprezentovanie Španielska.

Diego Costa, ktorý v júli obdržal španielske občianstvo, odmietol pozvánku Luisa Felipeho Scolariho na najbližšie priateľské stretnutie víťaza Pohára Konfederácií a v novembri sa bude hlásiť na zraze španielskej reprezentácie, ktorú čakajú súboje s Hondurasu a Čile.

Ccosta, ktorý je s jedenástimi presnými zásahmi najlepším strelcom La Ligy tak ešte zvýši konkurenciu v útoku majstrov sveta i Európy a o miesto v zostave sa pobije s klubovým spoluhráčom Davidom Villom, Fernandom Torresom, Alvarom Negredom, či Robertom Soldadom.