Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (5.)

pondelok, 28. október 2013 14:56 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (5.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (5.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár

David Marshall (Cardiff) – V súboji tímov z dolnej polovice tabuľky sa domáci Norwich až priľahko dostával k zakončeniu na bránu Cardiffu, no v nej stál David Marshall, ktorý za seba nepustil ani jednu strelu Kanárikov. Celkovo ich štatistika zaznamenala 31, z toho 10 na bránu, čo svedčí o tom, že brankár Cardiffu si svoje miesto zastal vskutku dokonale.

Obrancovia

Bacary Sagna (Arsenal) – Veľmi dobrý zápas odohral na pôde Crystal Palace Bacary Sagna. Z pravej strany neustále zakladal útoky, hrozil centrami a výborne si počínal aj v defenzíve, kde predviedol niekoľko kľúčových odobratí lopty.

Phil Jagielka (Everton) – Potentný útok Aston Villy si v sobotu vylámal zuby na defenzívnych pilieroch Toffees, Timovi Howardovi a Philovi Jagielkovi na pozícii stredného obrancu. Jagielka 14 krát odkopol súperovi loptu pri jeho útoku, 5 krát sklzom loptu vypichol a 4 razy výborne prečítal hru, keď narušil prihrávku Villans. Stopér víkendu!

Ricardo Rodriguez (Wolfsburg) – Najviac z obrancov nemeckej Bundesligy žiaril  ľavý obranca Wolfsburgu, švajčiarsky reprezentant Ricardo Rodriguez. V derby proti Brémam nepustil súpera na svojej strane prakticky k ničomu a neustále podporoval útok, ktorý v zápase zaznamenal 3 góly.

Stredopoliari

Marco Parolo (AC Parma) – Dvadsaťosemročný hráč Parmy Marco Parolo je síce defenzívnym stredopoliarom, no o tom príliš nesvedčí jeho bilancia 5 gólov v 9 zápasoch. Cez víkend zrušil AC Miláno dvoma gólmi a podal nadpriemerný výkon.

Nuri Sahin (Borussia Dortmund) – Všetko nasvedčuje tomu, že turecký záložník Borussie je vo svojej starej forme. Cez víkend pokračoval vo výkone zo zápasu proti Arsenalu a v derby proti Schalke dominoval stredu poľa. Navyše zaznamenal aj gól, čo je ale v jeho prípade len sladkým bonusom.

Aaron Ramsey (Arsenal) – Po niekoľkých slabších vystúpeniach sa Ramsey vracia späť do zostavy víkendu, keďže proti Crystal Palace opäť žiaril v strede poľa Gunners a navyše pripravil víťazný gól pre Olivera Girouda.

Oliver Torres (Atlético Madrid) – Hviezdu za hviezdou vyťahuje zo svojej akadémie madridské Atlético. Hoci sa mladučký Torres považuje za jeden z najväčších talentov Španielska, len málokto čakal, že sa už začne presadzovať v tejto sezóne. Pri debakli Betisu na pôde Atlética Oliver zažiaril gólom už z úvodnej minúty a pri odchode z ihriska ho zaplnený štadión odmenil potleskom.

Útočníci

David Villa  (Atlético Madrid) – Aj Torresov spoluhráč z dresu Rojiblancos, David Villa sa dostal do nášho výberu. Villa bol proti Betisu mužom zápasu, keď dvoma gólmi zo začiatku druhého polčasu zostrelil kráľovský klub z Andalúzie a zatienil aj svojho obletovaného spoluhráča z útoku, Diega Costu.

Fernando Torres (Chelsea) – Nevedno, či to je konkurenciou alebo vplyvom Josého Mourinha, ale Fernando Torres už zďaleka nie je tak na posmech, ako tomu bolo povedzme pred rokom. V šlágri kola proti Citizens síce opäť nepremenil 120%-nú príležitosť, no jeden gól predsa len dal a na jeden prihral. Prispel tak k dôležitému víťazstvu pre The Blues.

Luis Suarez (Liverpool) – Uruguajský El Pistolero opäť zostrelil súpera svojim umením, keď v zápase proti West Bromwichu ukázal, prečo je výnimočným útočníkom. Hetrikom sa razom vyšvihol medzi najlepších strelcov ligy a najmä sólo pri jednom z jeho gólov, bolo priam ukážkové.

Lavička –Tim Howard (Everton) –Curtis Davies (Hull) -  Arjen Robben (Bayern), Miralem Pjanić (AS Rím), Eden Hazard (Chelsea)-  Sergio Aguero (Manchester City), Giuseppe Rossi (Fiorentina)

Odporúčané články