Main Content

Liga majstrov nie je len pre kráľov, ale aj pre dvorných šašov

pondelok, 28. október 2013 10:25 | Autor: Filip Chudý

Liga majstrov nie je len pre kráľov, ale aj pre dvorných šašov
Liga majstrov nie je len pre kráľov, ale aj pre dvorných šašov | zdroj: © TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého

V strede týždňa sa odohralo kompletné tretie kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, ktoré už naznačilo, na čo si jednotlivé kluby môžu trúfnuť. Real, PSG, Bayern a Atletico sú zatiaľ bez straty bodu, celkom spokojné môžu byť aj iné kluby, pričom treba povedať, že všetky sú zo silných západoeurópskych líg. Aj preto média v týchto krajinách využili „uhorkové“ dni pred víkendovými ligovými zápasmi a začali špekulovať o doterajšom priebehu milionárskej súťaže.

Samozrejme, keďže sa prakticky všetkým klubom z týchto končín darí, tak to radi vyzdvihli, no na ostatných kluboch nenechali suchú nitku. Je to o to zaujímavejšie, že nakydali aj na svojich susedov. Anderlecht Brusel a Ajax Amsterdam sú podľa nich slušne povedané do počtu. Pritom sa pozastavujú nad tým, že reprezentácie Belgicka a Holandska sú veľmi silné, lenže klubový futbal z roka na rok slabší, pritom ešte nedávno aj spomínané kluby hrali prím. Už si zrejme aj futbalovo bohaté krajiny všimli, že vykúpili takmer všetku kvalitu.

Niektoré „západné“ úvahy dokonca naznačili, že či sa im oplatí hrať takéto zápasy a nemali by hrať iba medzi sebou. To je už síce pritiahnuté za vlasy, ale ukazuje to zmýšľanie tejto časti sveta, ktorá sa na východ od seba pozerá stále pohŕdavo.

Pritom si asi ani neuvedomujú, že lepšie kluby u seba by ani nenašli. No pravdou je aj to, že už druhú sezónu ich nikto z outsiderov neotravuje, čo je evidentne na škodu. Taký APOEL Nikózia, alebo svojho času naša Petržalka, by tomuto ročníku Ligy majstrov iba pomohli. No takí teraz nie sú, preto aj Plzeň nazývajú krčmovým mužstvom, či z takýchto klubov robia dvorných šašov.

Lenže „králi“ by si mali uvedomiť, že kráľovský dvor bez šaša nestojí za nič. Sú kluby slabšie a silnejšie, no keby neboli tie slabšie, tak silnejšie by nemohli fungovať. Veď odkiaľ by tie silnejšie nakopovali svoje hviezdy? Teraz je síce situácia taká, že peniaze hrajú prím, pretože stiahnu všetku kvalitu k sebe, no určite sa opäť nájde niekto, kto postaví predpoklady naruby. Pre futbal by bolo najlepšie, keby už v tejto sezóne, hoci to tak zatiaľ nevyzerá.

V diskusií sa vyjadrite, kto zo slabších podľa vás môže v budúcnosti preraziť?