Main Content

Zvonarevová zdolala na MS WTA Tour Jankovičovú

utorok, 26. október 2010 18:01 | Autor: TASR

V utorňajšom úvodnom stretnutí na MS WTA Tour tenistiek Sony Ericsson Championhips v katarskej Dauhe (26. - 31. októbra, dotácia 4,55 milióna USD, tvrdý povrch Flexipave vonku) v základnej Bielej skupine dvojhry zvíťazila Ruska Vera Zvonarevová nasadená ako druhá nad šestkou tohto "výberového" turnaja Jelenou Jankovičovou zo Srbska v ich už 13. vzájomnom súboji za 83 minút presvedčivo 6:3, 6:0.

V prvý deň prestížneho podujatia pre najlepších 8 singlistiek z bodovania Race 2010 sú na programe ešte dva zápasy v Hnedej skupine: Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Jelena Dementievová (7-Rus.) a Francesca Schiavoneová (4-Tal.) - Samantha Stosurová (5-Austr.). Belgičanka Kim Clijstersová a Bieloruska Viktoria Azarenková začnú v Bielej skupine až v stredu. Zo zdravotných dôvodov chýbajú obe kvalifikované finalistky predchádzajúceho ročníka, obhajkyňa trofeje Serena Williamsová z USA a jej staršia sestra Venus.

Finalistka tohto turnaja zo sezóny 2008 Zvonarevová, ktorá sa k 25. októbru premiérovo v kariére stala dvojkou počítačového poradia, si udržala šancu stať sa koncoročnou jednotkou svetového rebríčka. Dvadsaťšesťročná Moskovčanka hrá na MS WTA Tour štvrtý raz a má teraz skóre 5:5. Držiteľka bronzovej medaily z predvlaňajších pekinských OH sa stáva už akoby večnou čakateľkou na prvý naozaj prenikavý úspech: v tejto sezóne bola vo finále Wimbledonu i US Open a zhodne nepochodila. V roku 2010 je jej bilancia z duelov o titul 1:5, presadila sa len v thajskej Pattayi. Jankovičovú prekonala štvrtý raz bez prerušenia, z toho tretíkrát v rade bez straty setu, a vo vzájomnej histórii sa ujala vedenia 7:6. Naposledy v osemfinále na londýnskej grandslamovej tráve jej súperka odstúpila za stavu 1:6, 0:3.

Dvadsaťpäťročná Belehradčanka Jankovičová, 8. v renkingu, štartuje na šampionáte takisto štvrtý raz, a to bez prerušenia. V sezóne 2007 ešte v madridskej hale skončila so skóre 0:3, predvlani sa táto bývalá jednotka počítačového poradia prebojovala - už v Dauhe - do semifinále, v ktorom nestačila na neskoršiu držiteľku titulu V. Williamsovú. Minulý rok medzi najlepšími štyrmi podľahla v troch setoch následnej šampiónke S. Williamsovej. Finalistka newyorských US Open 2008 Jankovičová má celkovo medzi elitou bilanciu

Biela skupina:
Vera Zvonarevová (2-Rus.) - Jelena Jankovičová (6-Srb.) 6:3, 6:0 za 83 minút

Tabuľka Bielej skupiny:
1. Zvonarevová 1 1 0 2:0 12:3 2
2. Jankovičová 1 0 1 0:2 3:12 0
Legenda: poradie, hráčka, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body.
Pozn.: Kim Clijstersová (3-Belg.) a Viktoria Azarenková (8-Biel.) ešte nehrali.

Zostávajúci utorňajší program:
Hnedá skupina:
Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Jelena Dementievová (7-Rus.)
Francesca Schiavoneová (4-Tal.) - Samantha Stosurová (5-Austr.)

SITA
© WEBNOVINY