Main Content

Ideálna zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 28. október 2013 10:35 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole zaujal šláger prvých dvoch tímov tabuľky, ktoré predviedli veľmi kvalitný futbal pred vypredaným hľadiskom. No bolo sa na čo pozerať aj inde. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Peter Boroš (Banská Bystrica) – V tomto kole podalo viacero brankárov dobrý výkon, no keď si rozoberieme zákroky v dôležitých okamihoch zápasov a prenesieme ich do výsledku, tak najlepšie z toho vychádza Boroš. Hlavne v úvode druhého polčasu Žilina tlačila, lenže ani Paurov priamy, či Pichov pokutový kop do brány nepustil. Hlavne vďaka nemu mohli nrskôr hostia brať tri body.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín) – Po pravej strane ihriska priam lietal a stíhal byť všade. To sa ukázalo pred prvým a druhým gólom Trenčína. Najprv sa zahral na pravé krídlo, zobral loptu Zemanovi a obslúžil Williama. Potom sa stihol vrátiť dozadu, loptu odvrátil a Trenčania okamžite založili druhú gólovú akciu.

Martin Tóth (Trnava) – Trnavčania v prvom polčase boli horší ako domáci, lenže vyhrávali, čo zlomilo zápas v ich prospech. A pod zlom sa výrazne podpísal Tóth, ktorý fantasticky od polovice ihriska vysunul Vlaska, ktorý vtedy vyrovnaním začal obrat. Pre Tótha to bol najlepší zápas v novom drese, keď tentoraz nechyboval, práve naopak.

Michal Pintér (Zlaté Moravce) – Z tohto mladého stopéra sa stáva pomaly strelecký postrach súperových obrán. A hoci má len 179 cm, tak útočná hlavička je jeho veľmi silná stránka. Využíva totiž skvelý výber miesta a správne načasovanie. To už vie aj Dunajská Streda, ktorej strelil jediný gól sobotného zápasu.

Filip Lukšík (Myjava) – Aj po týždni sa opäť ocitol v našej ideálnej zostave. Tentoraz sa chcel ukázať pred bývalými spoluhráčmi, čo sa mu podarilo. Vždy keď to šlo, tak sa snažil podporovať útok a v obrane zastavil veľa akcií hostí. Bonusom bola asistencia z rohového kopu, keď našiel neobsadeného Šuleka.

Stredopoliari

Lukáš Lupták (Ružomberok) – A hoci v tomto zápase hral výnimočne z pravej strane obrany, tak vzadu moc byť nemusel, keďže Nitra bola neškodná, no on vyriešil aj náznaky šancí. Skôr pôsobil akoby o líniu vyššie, čo je aj jeho primárna pozícia. Podporoval útoky a hlavne zaujal skvelým individuálnym sólom pred posledným gólom, ktorý vypracoval.

Štefan Zošák (Ružomberok) – Skúsený futbalista sa proti bývalým spoluhráčom prezentoval kvalitným výkonom a výrazne sa podieľal na prvých troch góloch. Pred prvým založil akciu, keď preniesol ťažisko na druhú stranu a na zvyšné dva asistoval priamo sám, keď mu Zreľák s Lačným mohli ísť iba poďakovať.

Haris Hajradinovič (Trenčín) – Tento futbalista z Bosny a Hercegoviny je evidentne pri chuti. Po týždni podal opäť dobrý výkon, čím výrazne pomohol trenčianskej zálohe, ktorá prevýšila tú senickú, čo rozhodlo o výsledku. Strelil druhý gól, no nezaujal pri tejto gólovej akcií hlavne koncovkou, to skôr predtým skvelou kolmou prihrávkou, ktorá bola kľúčová.

Marko Milinkovič (Slovan) – Na začiatku mal veľkú šancu, lenže Solnička ho vychytal. Potom domáci strelili dva góly, ale Slovan sa nevzdal a aspoň vyrovnal. Do útoku zavelil hlavne Milinkovič, ktorý bol v šlágri kola najlepším hráčom na ihrisku. Svoju zamatovú ľavačku ukázal všetkým na obdiv pri gólovom priamom kope.

Útočníci

William Alvés de Oliveira (Trenčín) – Brazílsky futbalista sa vrátil v trenčianskej zostave na hrot útoku a proti Senici bol plný chuti. Nešetril pohybom a odmenou mu bol víťazný gól, keď si vylepšil streleckú pozíciu a prestrelil brankára. Hlavičkoval aj do žrde a tiež pripravil gólovú šancu Mišákovi.

Miloš Lačný (Ružomberok) – Stal sa otcom a hneď triafa aj na trávniku. Dal v priebehu štyroch dní päť gólov. V ligovom zápase s Nitrou sa prezentoval hetrikom, keď pri všetkých góloch ukázal skvelé útočnícke schopnosti. Pri dvoch sa otočil okolo obrancu a nezadržateľne skóroval a pri jednom premenil svoj nájazd.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.