Main Content

Ibrahimovič? Nikto s takými schopnosťami tu ešte nebol!

sobota, 26. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ibrahimovič? Nikto s takými schopnosťami tu ešte nebol!
Ibrahimovič? Nikto s takými schopnosťami tu ešte nebol! | zdroj: © TASR

Zlatan Ibrahimovič opäť predviedol veľkolepé predstavenie, keď v Lige majstrov strelil štyri góly v jednom zápase. Tento Švéd je nenapodobiteľný, čo dokázal už mnohokrát. V tomto smere je najlepší na svete, ba možno aj v histórií.

Komentár Filipa Chudého

Keď sa bude o niekoľko rokov hovoriť o hráčoch z dnešnej doby, tak bude o kom rozprávať. História si zapamätá Lionela Messiho a jeho Zlaté lopty, tiež si bude veľmi dobre pamätať Cristiana Ronalda vďaka jeho neuveriteľnej produkcií. Určite sa nezabudne na Francka Ribéryho, ktorý sa dokáže spomínaným hráčom aktuálne minimálne vyrovnať. Kto už by len zabudol na Maria Balotelliho, s ktorým pôjdu nielen vtipy, ale aj futbalové umenie. Úspechy španielskej reprezentácie majú tiež svojich hlavných menovateľov, no prakticky všetci títo hráči mali v minulosti svojich predchodcov, ktorí boli takmer rovnakí.

No žijeme tiež dobu, ktorá svetu ponúka hráča, aký tu predtým ešte nebol a možno už ani nikdy nebude. Je ním Zlatan Ibrahimovič, ktorý je nenapodobiteľný fenomén. Vysokí útočníci tu už síce boli, ale nikdy predtým tu nebol 195 cm vysoký futbalista, ktorý by mal schopnosti futbalového básnika a pritom bol nemilosrdným katom.

Keby sa ohodnocovala krása gólov a následne urobil priemer, tak Ibrahimovič by dosiahol najvyššiu známku. Je až neuveriteľné, na koľko spôsobov dokáže zakončiť akciu gólom. Z diaľky, z blízka, po slalome, hlavou, chrbtom k bráne, pätičkou... Zlatan ovláda všetky spôsoby, pričom pri každom je prakticky nebrániteľný, keďže nikto nevie, čo presne ide spraviť, možno ani on nie a práve v tom je jeho genialita.

To je síce aj Messi, no ten na „autistický“ štýl a Ronaldo zas na trochu „bukvicový.“ Oproti nim je Ibrahimovič viac normálny človek, hoci mu vie občas v hlave „prepnúť,“ no s vyšším vekom už takmer iba na dobré futbalové veci. Nikde síce nevydržal dlho, ale tiež je pravdou to, že nikdy za iného futbalistu kluby v súčte neplatili viac.

Lenže za Ibrahimoviča sa platiť oplatí, pretože ponúka výraznú nadstavbu. Paríž Saint-Germain mu rád zaplatí aj 15 miliónov € na drevo, pričom ešte musí zaplatiť aj 75% daň z luxusu. No mať Ibrahimoviča je skutočným luxusom, lebo to čo ponúka on, neponúka žiaden iný futbalista na svete, ba nikdy doteraz ani neponúkal. Preto môžeme byť radi, že žijeme v jeho dobe.

V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na Ibrahimoviča vy?