Main Content

Hokej: Hlasy po zápase 15. kola extraligy Zvolen - Skalica (2:4)

piatok, 25. október 2013 21:05 | Autor: TASR

Hlasy po zápase 15. kola extraligy Zvolen - Skalica (2:4)

Július Šupler, tréner Zvolena: "Vedeli sme, že Skalica má dobré presilovky a brejky, to všetko sa potvrdilo. Dopustili sme sa v druhej tretine dvoch zbytočných faulov, mladého brankára sme zaťažili 46 strelami, stačili len na dva góly, efektívnosť je v popredí naše práce. Herná a osobná disciplína, sebaovládanie, pevná vôľa a túžba po víťazstve, to sú dôležité atribúty potrebné na úspech. Súper hral disciplinovane, neuchýlil sa k faulom a my na takomto prístupe musíme tiež popracovať."

Josef Turek, kouč Skalice: "Zohrali sme výborný zápas, rýchly inkasovaný gól nás nezlomil. Rozhodli presilové hry, využili sme ich pri hre piatich na troch i štyroch. Upozorňoval som, aby sme sa nenechali vylučovať, tlak súpera síce prišiel, no my sme ho ustáli, výborne hral Školiak, Lažo i brankár Romančík. Lažo mal problémy s ramenom, nútene si oddýchol a prospelo mu to. Trénuje nás málo, hráme s tromi päťkami už viacero zápasov, nemáme kým doplňovať tím, preto verím, že sa situácia čoskoro zmení."

Jaroslav Obšut, obranca Zvolena: "Je to od zápasu k zápasu, že hrám vo Zvolene, veľa ľudí ma otravovalo, čo, ako, dokedy, rozhodol som sa preto zostať a uvidím, ako sa situácia vyvinie. Prišiel pán Šupler, odišiel som na chvíľu z mužstva, v Donbase nebol náš vzťah najlepší, no sadli sme si, porozprávali a vyjasnili veci. Dokedy budem vo Zvolene, neviem a nepoviem. Moja prihrávka na gól Podkonického nepomohla, takéto nahrávky sú u mňa známe, preto nič výnimočné."

Miroslav Lažo, autor dvoch gólov Skalice: "Súhlasil som s postihom, trest za tvrdosť som prijal, odstál, aj oddýchol a bolo to vidieť. Z našej strany výborný zápas, ja mierim tam, kde je voľné, aj kus šťastia som mal, preto som strelil dva góly. Chalani hrali výborne, aj náš brankár veľa pochytal. Síl na rozdávanie nebolo, hrali sme racionálnym štýlom proti skúsenému súperovi, s úžasnými hráčmi, Zvolen má fantastické mužstvo a ja si myslím, že tréner Šupler ho stmelí a opäť bude vyhrávať."