Main Content

Futbal: Toure po rasizme v Moskve naznačil bojkot MS 2018 v Rusku

piatok, 25. október 2013 12:05 | Autor: TASR

Londýn 25. októbra (TASR) - Hráči tmavej pleti by mohli bojkotovať majstrovstvá sveta 2018 v Rusku, ak tamojšia vláda neurobí poriadok s rasizmom na tribúnach. Podľa agentúry Reuters to v piatok uviedol stredopoliar Pobrežia Slonoviny Yaya Toure z Manchestru City, ktorý sa stal v stredajšom zápase Ligy majstrov 2013/2014 na pôde CSKA Moskva terčom rasovo motivovaných atakov.

"Je to veľmi dôležitá téma. V opačnom prípade si nie sme istí, či pôjdeme hrať na MS do Ruska. Neprídeme," citovali Toureho britské médiá.

Manchester City už podal oficiálnu sťažnosť na Európsku futbalovú úniu (UEFA). Už po stretnutí predstavitelia Citizens informovali o incidente delegáta UEFA a naznačili, že pošlú protestný list. Reprezentant Pobrežia Slonoviny na rasistické prejavy priaznivcov CSKA upozornil hlavného rozhodcu Ovidia Hategana na začiatku druhého polčasu a rumunský arbiter ich uviedol v zápise o stretnutí. Yaya Toure žiada UEFA, aby vyvodila dôsledky.

"Povedal som rozhodcovi, že po mne fanúšikovia kričia. Je to smutné. Som veľmi sklamaný, že som si musel vypočuť takéto pokriky z hľadiska," povedal hráč City, ktoré v Moskve vyhralo 2:1. "Myslím, že UEFA by mala zakročiť a konečne zastaviť podobné udalosti," dodal.