Main Content

Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)

štvrtok, 24. október 2013 11:00 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda)
Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (streda) | zdroj: © TASR

Najprestížnejšia klubová súťaž na svete pokračovala ďalšími zápasmi. Aj tretie hracie kolo prinieslo množstvo momentov, o ktorých sa bude hovoriť. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku stredajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár

Claudio Bravo (Real Sociedad) – Keby mu pred zápasom povedali, aby chytal aj strely spoluhráčov, tak Manchester United by neskóroval. Čilský reprezentačný brankár je v San Sebastiane dlhoročnou jednotkou, a túto pozíciu potvrdzuje aj v najprestížnejšej súťaži sveta.

Obrancovia

Gregory van der Wiel (Paríž Saint-Germain) – Začína sa opäť chytať? Nie tak dávno bol považovaný za jeden z najväčších talentov na pravej strane obrany, no parížske dobrodružstvo ho trochu pribrzdilo. Aj on mal veľký podiel na víťazstve PSG, keď prihral Ibrahimovičovi na prvé dva góly a tiež sa zaslúžil o čisté konto.

Jonny Evans (Manchester United) – Domáci mali zlý vstup do sezóny, preto by ďalšie zaváhanie vyvolalo ďalšie pochybnosti. Vlastný gól Martineza anglickému klubu pomohol. A keďže sa na žiadny z vlastnej produkcie nezmohol, tak dôležitá bola defenzíva. A Evans sa výrazne zaslúžil o víťazné čisté konto.

Emmanuel Eboué (Galatasaray Istanbul) – Krajný obranca z Pobrežia Slonoviny pomohol svojmu klubu ku kľúčovému víťazstvu, pretože bez neho by iba ťažko mohol pomýšľať na postup zo skupiny. Eboué prihral na druhý a tretí gól domácich, keď obslúžil obe najväčšie hviezdy svojho klubu – Sneijdera a Drogbu.  

Stredopoliari

Angel Di Maria (Real Madrid) – Že mal z Madridu odísť? Skôr by mu mali ponúknuť novú zmluvu, aby si ho udržali. Najlepší hráč MS do 20 rokov v roku 2007 si zápas proti Juventusu užíval. Rozdával skvelé prihrávky, no využiť na gól dokázali jeho spoluhráči iba jednu, a to C.Ronaldo, pričom to bola hneď tá prvá.

Simon Rolfes (Bayer Leverkusen) – Skúsený defenzívny stredopoliar je veľmi dôležitou súčasťou Leverkusenu, čo ukázal aj proti Šachťaru Doneck. Rolfes kontroloval hru, ukrajinský klub sa vôbec nedostal do zápasu, čo sa prejavilo aj na drvivom skóre 4:0. Rolfes strelil druhý gól domácich.

Franck Ribéry (Bayern Mníchov) – Najlepší futbalista európskych trávnikov v minulej sezóne sa ukazuje veľmi dobre aj v tejto. Možno keby hral aj sám proti Plzni, tak vyhrá. Strelil prvý gól z pokutového kopu a tiež tretí, ktorý definitívne pochoval plzenské nádeje. To už mohol ísť aj dole, pretože takého hráča si treba aj šetriť!

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – Veľký šláger stredajšieho programu patril portugalskému fenoménovi. Ten už na začiatku zápasu otvoril skóre, no „biely balet“ potreboval ešte raz jeho pomoc, inak by trojbodového prístavu nedotancoval, a tá aj prišla.

Útočníci

Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen) – V reprezentácií nechcený, po piatku za „fantómový“ gól odsudzovaný a dnes už opäť ospevovaný ako skvelý kanonier. Kiessling strelil ukrajinskému majstrovi dva góly, keď skóre otvoril a aj uzavrel.

Zlatan Ibrahimovič (Paríž Saint-Germain) – Švédsky reprezentačný útočník to vybavil v Bruseli už v prvom polčase. Domácemu Anderlechtu nasúkal čistý hetrik za 19 minút a nebolo čo riešiť. V druhom polčase pridal aj štvrtý gól. Zatiaľ najlepšie predstavenie jednotlivca v tejto sezóne Ligy majstrov.

Sergio Agüero (Manchester City) – Zať Diega Maradonu síce nedosahuje kvality svojho svokra, ale božský Diego sa nemusí tváriť, že nevie kto ten Agüero je. A už ho dobre budú poznať aj v Moskve. CSKA síce išiel do vedenia, ale argentínsky futbalista rýchlo vyrovnal a ešte v prvom polčase aj rozhodol.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka.