Main Content

Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)

streda, 23. október 2013 11:21 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok)
Ideálna zostava 3. kola Ligy majstrov podľa Sport7.sk (utorok) | zdroj: © TASR

Ďalšie zápasy prestížnej Ligy majstrov sú za nami a fanúšik musel byť s tým, čo mu ponúkli spokojný. Sledovali sme viacero výborných individuálnych výkonov, no ktorí hráči boli tí úplne najlepší? Pozrite si najlepšiu jedenástku utorňajších zápasov Ligy majstrov.

Brankár:

Fraser Forster  (Celtic) – Škótsky majster dokráčal včera za víťazstvom, k čomu prispel hlavne nedávno povolaný anglický reprezentant Fraser Forster. Ajax sa v druhom polčase zúfalo snažil vyrovnať, no Forster žiadnu drámu nepripustil. Spomedzi brankárov pôsobil najistejšie.

Obrancovia:

Eliaquim Mangala (FC Porto) – Hoci bolo Porto kvôli vylúčenému hráčovi v častej defenzívnej permanencii, francúzsky stopér Mangala držal nádeje Drakov nad vodou. Ani táto pevná skala však nezabránila prehre, no chybu treba hľadať skôr v útoku.

Mats Hummels (Borussia) – Nemecký reprezentačný stopér v Londýne predviedol výborný výkon, hoci inkasoval ešte v prvom polčase žltú kartu. Potom však predviedol výborné čítanie hry a rozvahu, navyše pridal výborný zákrok na bránkovej čiare pri strele Rosického a v závere vycvičil v útoku aj Ozila.

Cristian Zapata (AC Miláno) – Milánčania na domácom ihrisku síce viedli, no proti Barcelone sa aj remíza počíta. Kľúčom bolo ubránenie Lionela Messiho, ktorého na ľavej obrane strážil Kevin Constant. Ani jemu sa však nepodarilo zabrániť Messiho gólu, no keď ho zdvojil Zapata, defenzívna línia Milánčanov vyzerala ako nedobytná pevnosť.

Stredopoliari:

José Callejón (Neapol) – Callejón zabudol na svoj neslaný výkon proti Rímu v lige a bolo ho celé ihrisko. Svojou rýchlosťou a technikou spôsoboval obrancom Marseille výrazné problémy a v prvom polčase dokonca po úniku otvoril skóre. Prekvapivo sa tak stáva najlepším strelcom Neapolu v prebiehajúcej sezóne.

Nuri Sahin (Borussia) – Ani v Madride, ani v Liverpoole sme nevideli toho hráča, ktorý pred 2 sezónami žiaril v drese nemeckého majstra. Včera na pôde Arsenalu však opäť nastúpil a dominoval dianiu na ihrisku. Určoval tempo hry, riadil z hĺbky poľa útoky BVB a zachytával snahy domáceho tímu.

Tomáš Rosický (Arsenal) – Hoci domáci tím Arsenalu Londýn prehral v súboji s Borussiou Dortmund, aj Gunners prispeli svojim výkonom k peknému futbalovému zážitku. Ich zálohe prekvapivo nedominoval žiaden z dvojice Ramsey – Ozil, ale oživnutý český reprezentant Tomáš Rosický. Rozdával prihrávky, hrozil strelami. Jeden z jeho najlepších výkonov za dlhú dobu.

Dries Mertens (Neapol) – Belgičan dostal prednosť pred Lorenzom Insignem a vyzeral na ihrisku veľmi živo. Vo svojom prvom štarte od začiatku sa nezľakol, neustále domácemu tímu hrozil, efektne prihral Zapatovi na jeho pekný gól a celkovo nesklamal.

Útočníci:
Hulk (Zenit) – Návrat na prakticky domácu pôdu zažil Hulk a dal pripomenúť, prečo ho Zenit pred rokom kupoval za toľké milióny práve z Porta. Loptu vyhľadával, neustále si pohybom pýtal prihrávku a sám asistoval pri Keržakovovom víťaznom góle.

Fernando Torres (Chelsea) – Torres sa prebúdza. Svedkami sme toho boli aj včera, keď dostal prednosť pred Eto´om. Rýchlym gólom vlial pokoj do radov Blues. Pri Hazardovom góle výborne zakrižoval, čím otvoril spoluhráčovi cestu za gólom. Včera sme videli starého dobrého El Niňa.

Diego Costa (Atlético) – Ďalšie skvelé predstavenie Diega Costu, tentokrát v Lige majstrov. Potešilo hlavne jeho sólo pri druhom góle Rojiblancos, no pridal aj druhý gól, neustále hrozil z protiútokov a zaslúžene dotiahol svoj tím k víťazstvu.