Main Content

Žreb baráže MS 2014: Ibra alebo Cristiano sa do Brazílie nedostanú!

pondelok, 21. október 2013 14:14 | Autor: Jakub Mihálik

Žreb baráže MS 2014: Ibra alebo Cristiano sa do Brazílie nedostanú!
Žreb baráže MS 2014: Ibra alebo Cristiano sa do Brazílie nedostanú! | zdroj: © TASR

V pondelok poobede sme spoznali žreb baráže kvalifikácie na nadchádzajúce majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa budú konať v Brazílii. Žreb spojil viacero zaujímavých dvojíc.

Vo švajčiarskom Zurichu sme od 14:00 mohli sledovať žreb dodatkovej kvalifikácie MS 2014, ktorej sa zúčastní 8 európskych celkov ako druhých tímov v tabuľkách základných kvalifikačných skupín. Pred žrebom boli tímy rozdelené podľa renkingu FIFA na nasadených a nenasadených, ktorých mal žreb spojiť. Slabé výkony Francúzska odsúdili majstra sveta z roku 1998 do pozície nenasadeného mužstva, v spoločnosti tímov ako Island, Rumunsko a Švédsko, zatiaľ, čo Ronaldovo Portugalsko, Modričovo Chorvátsko a nevyspytateľná Ukrajina mohli počítať s relatívne ľahšími súpermi.

Najviac pred žrebom vzrušovala možnosť stretu Portugalska a Francúzska ako dvoch zo širšieho okruhu favoritov. Obavy sa nenaplnili, ale Portugalsko dostalo iného ťažkého súpera, futbalistov zo Švédska. Jeden z dvojice Ibrahimović – Cristiano Ronaldo sa tak nedostane do Brazílie, čo je trochu škoda. Tímovo hrajúca Ukrajina si to rozdá s Francúzskom v ďalšom zaujímavom dvojzápase. Defenzívni Gréci sa stretnú s Rumunskom, ktoré chýba na MS od roku 1998. Relatívne najjednoduchší žreb má Chorvátsko, ktoré narazí na prekvapenie kvalifikácie, Islandu.


DVOJICE PRE BARÁŽ:

Portugalsko – Švédsko

Ukrajina – Francúzsko

Grécko – Rumunsko

Island - Chorvátsko

Play-off kvalifikácie sa rozbehne 15. novembra, odvety sa odohrajú o štyri dni neskôr dňa 19.11. 2013. Definitívne sa tak uzavre okruh postupujúcich z európskej časti kvalifikačného sita.