Main Content

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (4.)

pondelok, 21. október 2013 12:12 | Autor: Jakub Mihálik

Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (4.)
Ideálna zostava víkendových zápasov podľa Sport7.sk (4.) | zdroj: © TASR

Víkendové zápasy sú za nami a nabitý program najlepších líg priniesol množstvo výborných výkonov. Aká je ideálna zostava, ktorá sa cez víkend na európskych trávnikoch predstavila?

Brankár

Willy Caballero (Malaga) – Do zúfalstva privádzal hráčov Realu Madrid a najmä Cristiana Ronalda Argentínčan Caballero. Len jeho zásluhou neprehral minuloročný účastník Ligy majstrov vyšším rozdielom. Skvelé zákroky, výborný postreh, divím sa, že Caballero ešte nevytlačil Romera z argentínskej bránky.

Obrancovia

Dani Carvajal (Real Madrid) – Pravý obranca Realu patril v zápase k tomu najlepšiemu, čo sa predstavilo proti Malage, neustále podporoval útok a s Di Maríom predčili aj Ronaldovu ľavú stranu.

Dejan Lovren (Southampton) – Hoci sa snažíme o to, aby sa určité mená neopakovali, Dejan Lovren je v zostave víkendu vcelku opakujúcim sa menom. No nedá sa nič robiť, pretože tento stopér šéfuje obrane, ktorá inkasovala najmenej gólov v Premier League. Proti United opäť na ihrisku kraľoval.

Dodô (AS Rím) – Šláger prvého s druhým v rámci Serie A priniesol víťazstvo Rimanov. Hoci sa Neapol snažil veľkú väčšinu útokov ťahať cez pravú stranu, ľavý obranca Rimanov im nič výrazné nedovolil. Naopak, sám sa často vydával na útočné výlety a na to, že má len 21 rokov, pôsobil ako komplexný hráč a dôstojný súper pre Marcela na  ľavú stranu brazílskej obrany.

Stredopoliari

Andros Towsend (Tottenham) – Mladý krídelník pokračuje v reprezentačnej forme a cez víkend pomohol Spurs k dôležitému víťazstvu.Proti Antoniovi Lunovi sa naplno prejavila jeho technická vyspelosť a rýchlosť, víťazný gól je len čerešničkou na torte.

Mesut Ozil (Arsenal) – Nemecký reprezentant predviedol ďalšie výborné predstavenie, keď Norwich zničil dvoma gólmi, no navyše pripravil niekoľko šancí pre svojich spoluhráčov. Podľa štatistík bol pri lopte až 104 krát, čo je jasným dôkazom jeho prínosu pre Arsenal.

Eden Hazard (Chelsea) – Londýnskym klubom sa v sobotu darilo, hoci Chelsea dlho bojovala s odporom súpera.Nakoniec však Chelsea skórovala 4 góly a Hazard mal prsty v 3 z nich. Dvakrát skóroval, raz prihrával a zaznamenal najlepší zápas sezóny.

Angel Di María (Real Madrid) – Argentínčan bol hlavným motorom akcií Realu Madrid, ktorý sa po víťazstve nad Malagou vrátil na dostrel prvému miestu. Jeho výborný center zapadol za Caballera, čo nakoniec znamenalo víťazný gól pre Los Blancos.


Útočníci

Adam Lallana (Southampton) – Hoci je ešte stále mladým hráčom, Adam Lallana už teraz v pozícii kapitána vedie Southampton k prekvapivým výsledkom v rámci Premier League. V sobotu na Old Trafforde zachránil gólom remízu Svätcov, čo len podčiarklo jeho výborný výkon na pravej strane útočnej formácie So´tonu.

Giuseppe Rossi (Fiorentina) – Keď Juventus vyhrával vo Florencii už 0:2 nikto neočakával,že sa domácim podarí zvrat. Potom však prišlo fenomenálne predstavenie Rossiho, ktorý v priebehu 15 minút zaznamenal hetrik a prispel k výhre 4:2 nad úradujúcim majstrom. Jovetić kto?

Sergio Aguero (Manchester City) – Jednoznačne najväčšou oporou Citizens v prebiehajúcej sezóne je El Kun. V zápase proti West Hamu opäť žiaril, dal dva góly, na jeden prihral, zaznamenal prvý gól hlavou v Premier League a pomohol tak City k prvej výhre na súperovom ihrisku v tejto sezóne.

Lavička: Asmir Begovič – Erik Pieters, Erik Durm – Miralem Pjanič, Mario Gotze, Sidney Sam – Rodrigo Palacio

 

Odporúčané články