Main Content

Najlepšie a najvtipnejšie výroky týždňa (13.)

pondelok, 21. október 2013 11:00 | Autor: Jakub Mihálik

Najlepšie a najvtipnejšie výroky týždňa (13.)
Najlepšie a najvtipnejšie výroky týždňa (13.) | zdroj: © TASR

Uplynulý týždeň priniesol viacero zaujímavých športových udalostí, ktoré neostali nepovšimnuté medzi známymi osobnosťami športového života. Prečítajte si najzaujímavejšie výroky ktoré hodnotili aktuálne športové dianie.

“Moja žena je v oblakoch. Okamžite som šiel do dôchodku. Povedal som včera šéfovi, že ak Harry bude hrať, už sa nevrátim. Prišiel som domov a už naspäť nepôjdem. Nie je to zlé na tip z brucha. Keď bol malý, hral sa s loptou, ešte predtým, ako vedel vôbec chodiť, to mi vnuklo túto myšlienku.“ (Peter Edwards, 62-ročný elektrikár, po tom, čo vyhral 125 000 libier zo stávky za 50 libier. V roku 2000 totiž stavil s kurzom 2500 na to, že jeho vtedy trojročný vnuk Harry Wilson, bude reprezentovať Wales vo futbale. Podarilo sa a Harry sa stal najmladším reprezentantom Walesu v histórii.)


„Iniesta si rozhodne zaslúži Zlatú loptu. Messi dostáva všetku pozornosť médií, pretože hrá výborne, ale všetci hráči si uvedomujú, že Iniesta je úplne úžasný. Ak by som ho mal s niekym porovnať, povedal by som meno Zinedine Zidane. Andres je fenomenálny. Problémom je, že má pred sebou dve zvieratá, Messiho a Cristiana Ronalda. Je jasné, že aj Cristiano je poriadna mašina.“ (Deco sa zamyslel nad držiteľmi Zlatej lopty.)
 

„Nasadím naňho dve dogy.“ (Carlo Ancelotti odpovedá na otázku, ako chce zastavi Andreu Pirla v stredajšom zápase Ligy majstrov.)


„Technicky najlepší? Rozhodne Ronaldo, a nie Cristiano. Van Basten bol veľmi dobrý, ale Ronaldo vo svojich top  rokoch, bol najlepším.“ (Fabio Capello, tréner, ktorého rukou prešli Del Piero, Raúl, Totti, či van Basten, si myslí, že najlepším útočníkom, ktorého v živote trénoval je brazílsky Ronaldo.)


„Futbal tu môžete doslova dýchať, je tu ako náboženstvo. Samozrejme, boh je Maradona a bude ním ešte niekoľko rokov. V hociktorej reštaurácii v Neapole nájdete jeho suveníry, od dresov až po fotky. Dúfam, že niečo podobné sa stane s Higuainom. Teraz je idolom. Hrať na San Paole je výnimočné. Neviem si ani predstaviť, čo by sa tu dialo, ak by sme vyhrali Scudetto.“ (Pepe Reina o živote pod Vezuvom.)


„Vo svete nie je stopéra ako Varane. Na jeho vek má úžasné chápanie hry. Má vyspelosť niekoho, kto hrá futbal už 20 rokov.“ (Bývalý kapitán Realu Madrid, Fernando Hierro, o svojom nástupcovi.)


„V roku 2000 som vyhral anketu Hráč storočia vďaka hlasovaniu ľudí. Pelé bol druhý. Dokonca bol druhý v hlasovaní Brazílčanov ako najobľúbenejší športovec ich krajiny, za Ayrtonom Sennom. Tá cena, ktorú mu dala FIFA je naho*no. Funkcionári FIFA majú viac ako 95 rokov. Sú tak starí, že nemôžu ani šoférovať auto, tak ako môžu viesť svet futbalu?“ (Diego Maradona má na Pelého a FIFU jasný názor.)
 

„Skóroval som pre víťazstvo, pre Brazíliu, pre našich fanúšikov po celom svete, pre našu krajinu.“ (Vedad Ibišević po tom, čo gólom posunul Bosnu na MS v Brazílii.)
 

„Trpaslík! Cez víkend si prines nové chrániče na nohy, haha.“ (Sergio Sanchez z Malagy odkázal bývalému spoluhráčovi Iscovi, že v zápase Realu s Malagou sa musí mať na pozore.)


„Prečo by som mal? Aj tak ma nechytíš, haha.“ (Isco zakontroval.)

„Môj prvý kontakt s Mariom bol, keď mi poslal fotku, na ktorej fajčí cigaru. Páčila sa mi, zasmial som sa. Ak by som mal tú šancu, rád by som sa s ním porozprával, v osamotenej miestnosti a vysvetlil mu moje zlé skúsenosti vo futbale. Ľudia by mali Balotelliho nechať na pokoji. Len tréner ho môže posudzovať a to podľa výkonov na ihrisku. Pre mňa je poradie Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar a Balotelli.“ (Diego Maradona.)