Main Content

Analýzy 8. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov

sobota, 23. október 2010 13:18 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 8. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov
Analýzy 8. kola španielskej Primera División: Výber zaujímavých zápasov | zdroj: SITA

Španielská Primera Division pokračuje cez víkend 8. kolom. V sobotu večer do hry zasiahnu najväčší favoriti súťaže - Barcelona si zmerá sily s domácou Zaragozou, Real Madrid bude hostiť Racing Santaner a Valencia privíta Real Mallorcu. Pripravili sme pre vás analýzu k viacerým zaujímavým zápasom víkendového kola. Naše tipy nájdete na konci článku. Minulý týždeň sme mali 100% úspešnosť.


Sobota


Real Zaragoza - Barcelona, 18.00

Barcelona sa vracia na miesto, kde v minulej sezóne predviedol úžasný individuálny výkon Lionel Messi, aj keď je pravda, že sa na to už pomaly zabudlo. Záujem médii a divákov je pri tomto zápase koncentrovaný hlavne na doposiaľ nevýrazného Davida Villu, ktorý prestúpil v lete do Barecelony z Valencie. Villa dosiahol zatiaľ iba štyri góly v desiatich zápasoch.

Áno, Villa nepremieňa šance, ale je ťažké predstaviť si, že by nešlo len o krátkodobý výkyv, spojený s nutnosťou prispôsobiť sa rozdielnemu štýlu hry. Je však pravda, že musí viac bojovať, aby aj tu, v tíme, kde sa šance rozdeľujú medzi ostatných kvalitných futbalistov dosiahol zápis podobný tomu vo Valencii, keď dal priemerne gól na zápas.

Toto sústredenie na Villu znamená, že Messi je v poslednej dobe prehliadaný, napriek skutočnosti, že strelil 6 gólov v posledných piatich zápasoch. Už sa aj zabudlo na to ako sa mnohí zľakli na konci minulomesačného zápasu s Atleticom Madrid, keď bol Messi odnesený na nosidlách. Všetci sa vtedy obávali, že zranenie členka by mohlo ukončiť jeho tohtoročnú sezónu.

V každom prípade Messi strelil v zápase so Zaragozou v marci tohto roku hattrick a teraz je vypísaný kurz 13,00 na možnosť, že to zopakuje aj v tomto zápase. Prípadne môžete vsadiť na možnosť, že vsieti dva a viac gólov, s kurzom 4,00, alebo, že vsieti aspoň jeden gól, s kurzom 1,50 (všetky kurzy Bet365). Dávame do pozornosti tieto kurzy, keďže si nevieme predstaviť, že zápas sám o sebe by bol nejakým napínavým súbojom.

Real Madrid - Racing Santander, 20.00

V posledných sezónach mohol mať každý tréner Realu Madrid pri zápasoch podobných tomuto  nutkanie upraviť svoju zostavu a dať šancu náhradníkom.

Pre trénera aj pre mužstvo má určite význam nechať niekedy oddýchnuť niekoľko kvalitných hráčov a nechať hrať namiesto nich šťastných náhradníkov.

Avšak Jose Mourinho má na toto iný názor a môžeme očakávať, že Pusinky vybehnú v plnej sile aj do tohto zápasu. Mourinho má dlhodobý plán rozvoja mužstva a tento zápas je len jeden z mnohých na ceste k tomuto cieľu.

Napriek jasnému pokroku za posledných pár týždňov, niektoré jeho zvyky majú ďaleko od toho, na čo sú hráči Madridu zvyknutí a portugalský tréner určite nebude spokojný, pokiaľ jeho najlepšia jedenástka nebude hrať dokonale podľa jeho nôt.

Ako vždy, prioritou bude nedostať ani gól, ale bookmakeri sú si vedomí aktuálnej situácie a na kurze 1,61 (Bet365) sa priveľa zarobiť nedá.

Stávkari, ktorí radi tipujú prekvapenia, môžu tipnúť na výhru Santanderu s kurzom 12,50 (Bwin), ale to im radšej neodporúčame.

Toto je zápas, v ktorom môžu hráči Santanderu ukázať, čo dobré je v nich, ale určite nemajú kvalitu na to, aby mohli v Madride bodovať. Nemusíme ich síce považovať za najhorší tím v lige, keďže majú sem tam aj svetlé momenty, ale celkový dojem je nakoniec taký, že od toho nemajú ďaleko.

Na čo by sme odporučili tipovať je určite viac gólov v bránke Santanderu. Ten síce inkasoval v 7 zápasoch len 8-krát, no keď sa stretol so silnou Barcelonou dostal trojku pred domácimi divákmi. Naopak Real je vynikajúco rozbehnutý, v posledných dvoch zápasoch v lige skóroval spolu 10-krát a dva góly strelil aj AC Milánu.

Valencia - Real Mallorca, 22.00

Cieľom, ktorý si Valencia dala na najbližšie obdobie, je “menej sa trápiť” na domácom ihrisku. Na prvý pohľad nie je nič zlé na výsledkoch, ktoré dosahujú jej hráči  v domácich zápasoch. Získavajú body lepšie, ako hociktorý iný tím s výnimkou tímov na prvých dvoch priečkach tabuľky, ale tréner Unai Emery je znepokojený s ich tendenciou napínať fanúšikov až do posledného hvizdu.

Je to problém, na ktorom nesie svoj, určite nie malý, podiel viny aj samotný tréner Emery, vďaka spôsobu, akým zostavuje svoje mužstvo. Tréner má ale jasnú víziu, ako by tím v dlhodobom horizonte mohol profitovať zo svojho  rozvoja a dosahovať domáce víťazstvá bez  väčšieho trápenia.

V minulej sezóne Mallorca získala vo Valencii bod, keď strelila  vyrovnávací gól krátko pred koncom zápasu a vylepšila si tým vtedy nie práve najlepšiu bilanciu na súperových ihriskách.

Ani teraz nie sú súperom, ktorého by sme mali podceňovať, keďže určite budú chcieť splniť úlohy, ktoré od nich bude požaduje ich nový tréner Michael Laudrup.

Valencia by mala vyhrať, ale stávkujúci hľadajúci isté víťazstvo (kurz 1,55 na Bwin) by asi mali svoju pozornosť zamerať niekam inam.

Ak sa rozhodnete v tomto zápase predsa len tipovať na víťazstvo domácich, odporúčame,  aby ste ho v záujme svojho vlastného zdravia radšej v televízii nesledovali.


Nedeľa


Villarreal - Atletico Madrid, 21.00

Villarreal nevyužil  v nedeľnom zápase v s domácim Hercules Alicante šancu po prvýkrát vo svojej histórii sa dostať na čelo tabuľky Primera Division. Bola to už siedma podobná nevyužitá príležitosť. Teraz sa musia obávať aj o udržanie svojej stopercentnej domácej úspešnosti, keď na ich štadión zavíta Atletico Madrid.

Tím Atletico Madrid mal na začiatku sezóny množstvo neznámych hráčov, keď angažoval jedného obrancu - veterána a niekoľko nováčikov z B-tímu, ale títo hráči ukázali schopnú formu v zápasoch proti kvalitným súperom.

Zatiaľ čo vyzerajú byť zverenci Juana Carlosa Garrida na konci sezóny jasnými účastníkmi prvej šestky tabuľky, v tomto zápase, ktorý je prvým skutočným testom proti ozaj dobrému súperovi máme tendenciu neveriť im.

Atletico je už zocelené v bojoch s podobnými súpermi, keďže už stihlo v tejto sezóne odohrať zápasy proti Barcelone, Valencii a Seville a netreba zabudnúť ani na zápas s Interom Milano v európskom Superpohári.

Je to vzorka zápasov, ktorá priniesla zmiešané výsledky, ale Atletico ukázalo dosť kvalitnú hru na to, aby sme mohli odporučiť stávku na jeho výhru, draw-no-bet  (vrátenie peňazí v pripade remízy) s kurzom 2,25 (Bet365).

Pod vedením trénera  Quique Sancheza Floresa sa Atletico vypracovalo na mužstvo, ktoré je veľmi ťažko poraziť a myslíme si, že aj teraz sa vrátia do hlavného mesta odmenení bodmi za ich snahu.

Getafe - Sporting Gijon, 17.00

Je len jeden zápas s výkopom v nedeľu poobede, ktorý si zaslúži pozornosť stávkarov, a to zápas Getafe - Sporting Gijon s kurzom 4,60 na víťazstvo hostí.

Táto stávka vyžaduje od vás trošku zmenu v myslení, lebo potrebujete ignorovať zopár štatistík, aby ste mohli dôverovať Gijonu, keďže zverenci Manuela Preciada zvyknú často sklamať svojich fanúšikov, ktorí s nimi cestujú na súperové ihriská.

Sporting triumfoval v minulej sezóne na súperovom ihrisku iba dvakrát, z toho iba raz za posledných 12 mesiacov, ale aj keď hráči Gijonu majú tendenciu pokračovať v týchto štatistikách, vždy je tu pre nich motivácia ukázať, čo je v nich a prekvapiť. A to je dôvod, prečo by sme sa mali odvrátiť od logiky.

Odkedy pred dvoma rokmi postúpil Sporting do prvej ligy urobil veľký pokrok a ukázal, že patrí na túto úroveň. Najbližší krok dopredu musí byť práve vylepšenie výsledkov na súperových ihriskách.

Getafe skončilo minulú sezónu na peknom siedmom mieste a stále je hodnotené na tejto úrovni, napriek tomu, že tím v lete prišiel o viacero kľúčových hráčov. Povinnosti Getafe v Európskej lige taktiež značne oslabujú mužstvo práve v takýchto “obyčajných” ligových zápasoch.

 

Naše vybrané tipy na víkendové zápasy Primera Division sú tu:

Zoznam analýz Sport7.sk na tento víkend
Corgoň liga
Premier League
Bundesliga
Primera Division