Main Content

Real Madrid získal osem bodov. La Liga začína odznovu!

nedeľa, 20. október 2013 11:38 | Autor: Jakub Mihálik

Real Madrid získal osem bodov. La Liga začína odznovu!
Real Madrid získal osem bodov. La Liga začína odznovu! | zdroj: © TASR

Včerajší program španielskej Primery División priniesol hneď niekoľko zaujímavých výsledokov. Vďaka nim sa Real Madrid dostal opäť len na dostrel prvej Barcelone a La Liga tak môže začať prakticky odznova. Budúcotýždňové El Clásico tak naberá ešte viac na príťažlivosti.

Komentár Jakuba Mihálika


Pred reprezentačnou prestávkou to so španielskym Realom Madrid nevyzeralo najlepšie. V tabuľke stratil päť zbytočných bodov, zatiaľ, čo súperi z Barcelony aj bez zraneného Messiho a mestský rival Atlético kráčali programom kôl bez straty kvetinky. Navyše, Ronaldo bol vo svojej snahe o pozdvihnutie výkonov osamotený, Isco strácal kvôli nahustenému programu dych, Benzema si do klubu priniesol (anti)formu z reprezentácie, Gareth Bale sa zranil skôr ako mu stihli donáškou prísť veci z El Corte Inglés.


Včera sa však európske súťaže reštartovali po týždňovom závane brazílskych pláží a prišiel aj nečakaný reštart madridských nádejí pred budúcotýždňovým, úpenlivo očakávaným El Clásicom. Ako by povedal slávny srbský tréner Vujadin Boškov, Real včera vyhral osem bodov! Tri za svoje víťazstvo s predvedením sviežeho futbalu, ktorý viac ako 2 góly nepriniesol len kvôli fenomenálnemu výkonu Caballera, a ktorý viac púta pozornosť kvôli nafilmovanej penalte ako kvôli výbornému výkonu Di Maríu, či Alvara Moratu, hrajúceho na úkor Benzemu. Ďalšie dva za remízu Barcelony na pôde priemernej Osasuny a 3 za prehru doteraz stopercentného Atlética na ihrisku Espanyolu.


Zrazu je všetko otvorené. Ono to nikdy nebolo zatvorené, no päťbodová strata a hlavne slabšie výkony v domácej lige, ako kontrast k tým ligomajstrovým, však neveštili nič dobré pre fanúšikov Realu. Teraz strácajú na Atlético už len body dva a na Barcelonu 3. Budúci týdeň v Barcelona tak bude ešte horúcejšie. El Clásico je samo o sebe zdrojom napätia, no v minulej sezóne sa uskutočnil v situácii, v ktorej Real strácal v tabuľke značný počet bodov. Už vtedy dokázal uspieť a terajšia bodová strata môže byť ešte väčšou vzpruhou pre zverencov Carla Ancelottiho. Stačí však na Camp Nou vyhrať a Real je v najkratšom možno čase na prvom mieste. A hoci je favoritom stále Barcelona, nedoliečené zranenie Lionela Messiho vyvoláva u Culés otázky.


Odpočítavanie do budúcotýždňového El Clásico začína! Čaká nás týždeň slovných prestreliek a dohadovaní fanúšikov, či sa z víťazstva bude tešiť Barcelona s elektrizujúcim Neymar a doliečeným, či nedoliečeným Messim alebo nečakaný bodový návrat Realu nakopne Ronalda a spol. k revolúcii na Camp Nou. Pripravte sa, ide do tuhého!