Main Content

Ideálna zostava 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

nedeľa, 20. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole boli úspešnejšie hosťujúce mužstvá, ktoré vyhrali až päť zápasov. Česť domácich zachránili iba Zlaté Moravce. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Trenčín) – A hoci to po výsledku 0:3 moc nevyzerá, tak pravdou je to, že bez Volešáka by Trenčín taký výsledok v Bratislave neuhral. Volešák nedovolil dať Slovanu kľúčový prvý gól, keď dvakrát vychytal Vitteka, ani dôležitý vyrovnávajúci, keď skvele vyriešil dvojitú šancu Fořta. Svojim spoluhráčom dodal potrebný pokoj.

Obrancovia

Matej Siva (Myjava) – Keby sme dnes zaradili do zostavy hocikoho z myjavskej defenzívy, tak by sme vybrali správne. Tá totiž pracovala v Trnave vynikajúco. Domácim dovolila iba náznaky šancí, do žiadnej čistej ich nepustila. Aj Siva odvrátil veľké množstvo pokusov o finálnu prihrávku, hoci to na neho skúšali domáci občas aj v tandeme.

Peter Kleščík (Trenčín) – V minulom kole sa tiež gólovo presadil, no v defenzíve horel, lenže teraz dokázal skĺbiť obe činnosti. Pokutový kop premenil s prehľadom, čím zaznamenal víťazný gól a v zadných radoch bol dominantný. A kredit mu zvýšilo aj to, že pomohol ubrániť najnebezpečnejšiu dvojicu ligových útočníkov, Vittek – Fořt.

Milan Rundič (Trenčín) – To čo sme napísali o myjavskej obrane, platí prakticky v tom istom znení aj na trenčiansku, hoci treba dodať, že tu mali stopéri o niečo väčší podiel na výsledku. Mladý Srb sa začína ukazovať v dobrom svetle a ubránenie dvojice Vittek – Fořt je aj jeho zásluha, čo sa mu zapíše do životopisu.

Filip Lukšík (Myjava) – Vrátil sa do myjavskej zostavy a podal v Trnave veľmi kvalitný výkon. V defenzíve bol pre domácich nepriechodný a nezabúdal ani na podporu ofenzívy. Dostal sa k viacerým centrom, pričom z pohľadu výsledku aj k tomu rozhodujúcemu, keď skvele našiel Daniela, ktorý už nemohol nedať, ako sa neskôr ukázalo, víťazný gól.

Stredopoliari

Martin Pribula (Zlaté Moravce) – ViOn sa nachádza v dobrom rozpoložení, čo ukázal aj zápas so Žilinou. Domáci boli v pohode, preto vyhrali, kým žilinský kŕč pokračuje. Pod oba domáce góly sa výrazne podpísal Pribula. Na prvý nacentroval z rohového kopu a pred druhým založil akciu, ktorú dokončili Szabó s Mazanom.

Aldo Baez (Trenčín) – „Prehrali sme preto, že sme prehrávali osobné súboje v strede poľa,“ to sú hodnotiace slová Jozefa Valoviča, ktorý našiel jednu z príčin prehry svojho mužstva. A tieto súboje vyhrával hlavne Baez, ktorý dokázal prihrať aj na dva góly svojho tímu a tiež pridal bonus, keďže po súboji s ním videl Vittek červenú kartu.

Haris Hajradinovič (Trenčín) – Tento futbalista z Bosny a Hercegoviny má už dlhšie dobrú formu. Odkedy si vybojoval pevné miesto v zostave, tak svoju výkonnosť zvyšuje. Aj v Bratislave sa predviedol v dobrom svetle. Hosťom dodal futbalovosť, ktorá bola potrebná k tomu, aby využili svoju prevahu z osobných súbojov aj v skóre.

Erik Pačinda (Košice) – Dalo by sa povedať, že najprv dal góly a potom až začal hrať. Pretože, čo sa týka hry, tak najviac zaujal v záverečnej fáze zápasu, keď túžil po hetriku a tiež rozdal viacero dobrých prihrávok. Na konci prvého polčasu dal dôležitý vyrovnávajúci gól a v druhom dal aj víťazný, keď nachytal Perniša v domácej bráne.

Útočníci

Juvhel Tsoumou (Senica) – Bývalý mládežnícky reprezentant Nemecka na gól v senických farbách čakal dlhšie, ale teraz sa dočkal. V Dunajskej Strede strelil víťazný gól a prerušil 402-minútovú senickú sériu bez gólu. A tiež vybojoval druhú červenú kartu pre domácich, ktorá definitívne zlomila ich odpor.

Leandre Tawamba (Ružomberok) – Kamerunský univerzál splnil svoju úlohu, hoci už v tejto sezóne, hlavne zo začiatku, predvádzal lepšie výkony. Dal jediný gól zápasu, keď využil svoju najväčšiu zbraň, ktorou je fyzická hra. Brankár Boroš zle odhadol jeho skokanské schopnosti a Tawamba hlavou rozhodol, čím sa delí o prvé miesto v tabuľke strelcov.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.