Main Content

Futbal: "Fantómový" gól Kiesslinga vyvolal pohoršenie, Hoffenheim podá protest

sobota, 19. október 2013 12:05 | Autor: TASR

Leverkusen 19. októbra (TASR) - Futbalisti Bayeru Leverkusen sa piatkovým triumfom 2:1 nad Hoffenheimom síce dostali na vedúcu pozíciu v tabuľke bundesligy, ale zároveň sa postarali o poriadny rozruch. Môže za to víťazný gól Stefana Kiesslinga. Ten v 70. minúte poslal loptu po hlavičke do bočnej siete, v ktorej bola pravdepodobne diera a lopta sa dostala až do brány. Rozhodca Felix Brych nepochopiteľne tento "fantómový" gól uznal, čím výrazne ukrivdil domácemu tímu. Situácia vyvolala rozpačité reakcie aj medzi hráčmi a zároveň opäť otvorila diskusiu o potrebe bránkových technológií, ktoré by do podobných prípadov vniesli viac svetla.

Futbalový riaditeľ Hoffenheimu Alexander Rosen bezprostredne po stretnutí vyhlásil, že klub podá proti rozhodnutiu protest a nie je vylúčené, že duel sa zopakuje. "Určite tak spravíme. Veď hráči Leverkusenu ani neoslavovali, je to škandalózne," uviedol. Tento ojedinelý moment zmiatol aj predstaviteľov Leverkusenu, ktorí pripustili, že gól nemal platiť. "Je nepríjemné vyhrať takýmto spôsobom," netajil rozhorčenie tréner Sami Hyypiä. Zmätene reagoval aj autor kontroverzného gólu Kiessling: "Najprv som si myslel, že lopta neprešla do brány, potom sa však okolo mňa zhŕkli oslavujúci spoluhráči."

Rozhodca Brych priznal, že mal pri posudzovaní spornej situácie menšie pochybnosti. "Trochu som zapochyboval, ale reakcie hráčov boli jednoznačné. Nikto neprišiel a nepovedal mi, že gól nebol. Nie je to pre mňa príjemná situácia uznať neexistujúci gól," kajal sa Brych, ktorého fanúšikovia po záverečnom hvizde vypískali.

Najbližšie dni ukážu, akú dohru bude mať stretnutie a či Nemci predsa len nepristúpia k zavedeniu bránkovej technológie, ktorú pôvodne odmietli až do roku 2015. V bundeslige sa v minulosti tiež neujal návrh na zaradenie ďalšieho asistenta rozhodcu do zápasov, ktorý by posudzoval momenty na bránkovej čiare.