Main Content

Slovan dostal zaslúžene po papuli, Vittek po nej dal...

sobota, 19. október 2013 08:30 | Autor: Filip Chudý

Slovan dostal zaslúžene po papuli, Vittek po nej dal...
Slovan dostal zaslúžene po papuli, Vittek po nej dal... | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke pokračovala Corgoň liga piatkovou predohrávkou 14.kola. Stretli sa v nej dve najofenzívnejšie mužstvá súťaže, ale góly dával zaslúžene iba hosťujúci Trenčín. Slovan pokračoval vo výkonoch spred prestávky, ale až teraz na to doplatil.

Komentár Filipa Chudého

Slovan po hanebnom vypadnutí z Ligy majstrov našiel postupne správnu tvár, ale narastajúci počet víťazstiev mu evidentne uškodil. Trénerská dvojica Galis-Valovič najprv dosiahla s mužstvom štyri víťazstvá, to prerušila prehra v Žiline, lenže potom nasledovala séria ôsmych víťazstiev, do čoho sú zarátané aj dve víťazstvá v Slovnaft cup-e. No tiež treba dodať, že ostatné tri víťazstvá prišli po nepresvedčivých výkonoch. A toto si evidentne nedokázali v Slovane uvedomiť.

Dalo by sa povedať, že reprezentačná prestávka prišla Slovanu vhod, ale už hneď v prvom zápase sa ukázalo, že ju nedokázali využiť. Aj prehra v prípravnom zápase s rakúskym druholigistom so St. Pöltenu 0:1 bola varovaním, hoci hrali prakticky iba náhradníci. No asi ani toto nebrali v belasej kuchyni vážne.

Preto sa ani netreba čudovať, že hneď ďalší zápas znamenal pre Slovan tvrdý úder. Slovan od prvých minút zápasu s Trenčínom pôsobil zle, čiže tak isto ako v Dunajskej Lužnej, Dunajskej Strede a Senici, no všetky tieto zápasy dokázal vyhrať, pretože dal prvý gól. Ten zahladil všetky problémy, pretože menovaní súperi nemali schopnosti na odpoveď, a tak Slovan utrpel víťazstvá.

Lenže teraz dal prvý gól Trenčín, čím sa prakticky rozhodlo o výsledku, hoci Slovan sa vzápätí zmohol na aspoň päťminútovú prevahu s čistými šancami. Ale dobre pre futbal, že Slovan nevyrovnal, pretože by si to nezaslúžil. A dobre pre belasých, že nedali prvý gól, lebo by určite tento zápas vyhrali a mysleli si, že všetko je v poriadku, ale nie je!

Takto sa Slovan prezentovať nemôže! Jeden slabší zápas sa ešte ospravedlniť dá, veď hráči nie sú stroje, dva by dobrý rečník ešte tiež obhájil, tri už veľmi ťažko, no teraz už prišiel štvrtý zlý výkon v sérií, ktorý znásobil trojgólový výprask. Belasí by sa mali Trenčanom poďakovať, že im otvorili oči, čo sa nestalo prvý raz. Trenčín totiž už tretíkrát v rade zdolal Slovan a všetko presvedčivým spôsobom.

A hoci si v žiadnom prípade nemyslím, že Slovan týmto stratí majstrovský kurz, tak je preňho iba dobré, že aj v našej lige ho niekto vyzlečie donaha. Slovan má totiž veľmi veľa slabín a všetky ich verejný prieskum ani neodhalí. Galis s Valovičom majú s mužstvom pred sebou ešte veľmi veľa práce a jej výsledok sa ukáže až v lete budúceho roka.

A na záver ešte k Robovi Vittekovi. Neviem, či sa zle vyspal, alebo čo sa mu stalo, no od prvej minúty bol zbytočne nervózny, hádal a strkal sa so súpermi a hra sa mu tým logicky vôbec nedarila. Vylúčenie bolo logickým vyústením, hoci dalo by sa s rozhodnutím rozhodcu polemizovať, ale bolo by to ak tak zbytočné. Každý síce môže mať zlý deň, aj mediálna tvár súťaže, ale do budúcna treba ísť s chladnou hlavou.

V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na ďalšie trenčianske víťazstvo nad Slovanom?