Main Content

Z futbalovej oslavy sa stal kar, je to hanba, takto hrať nemôžeme!

piatok, 18. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Z futbalovej oslavy sa stal kar, je to hanba, takto hrať nemôžeme!
Z futbalovej oslavy sa stal kar, je to hanba, takto hrať nemôžeme! | zdroj: © TASR

Mladí slovenskí reprezentanti do 17 rokov nezvládli otvárací zápas MS s Brazíliou. Výsledok 6:1 je zdrvujúci, ale pravdivo odzrkadľuje dianie na ihrisku. Naši chlapci zaostali za súperom vo všetkom. Najväčším pozitívom je to, že horšie už hrať nemôžeme.

Komentár Filipa Chudého

Každý futbalový priaznivec na Slovensku sa musel tešiť na tento zápas. Slovensko hrá iba tretíkrát v histórií na hocktorom svetovom šampionáte, čo je už samo o sebe úspech. K tomu nás žreb doprial otvárací zápas celého turnaja, ktorý je po finálovom snáď druhý najočakávanejší. A úplnou čerešničkou bol súper, pretože Brazília je absolútne číslo jeden v atraktívnosti. Nič viac sme si snáď nemohli priať, lenže zápas nás vyviedol z omylu. My sme si totiž priali rýchlo koniec!

Z oslavy sa stal kar. Že sú Brazílčania lepší sme vedeli, ale aj tak sme zostali nepríjemne prekvapení. Naši reprezentanti totiž úplne vyhoreli. Toto bola hanba, čo si musíme otvorene povedať. Je totiž rozdiel prehrať so cťou a byť vyzlečený úplne donaha. A Brazílčania našich chlapcov nielenže úplne vyzliekli, ale im ešte aj na holý zadok poriadne naložili. Naše futbalové deti majú po strete s brazílskymi „dospelákmi“ riadne červený zadok.

Na papieri sú síce rovesníci, ale na ihrisku v žiadnom prípade. Brazília potvrdila, že môže pomýšľať na titul, my prehodnocujeme, či môžeme pomýšľať na postup zo skupiny.

A treba povedať, že stále môžeme, no budeme potrebovať minimálne štyri body, lebo skóre hrá už teraz proti nám. Lenže takýmto prístupom to nedokážeme, čo si treba tiež otvorene povedať. Brankár Junas nič nechytil, obrancovia s výnimkou Kupca boli katastrofálni, krídelníci by neobišli ani tréningový kužeľ, útočník Vestenický bol úplne odrezaný od mužstva, pretože ani centrálna zóna, kde by sme mali mať najväčšiu silu, nepracovala dobre.

Toto mužstvo som videl hrať na ME, pozrel som si aj tri prípravné zápasy pred MS na turnaji vo Švédsku, ale takto zle som ho hrať ešte nevidel. Proste hrôza!

Na dno sme už padli, ak sa niektorí naši chlapci chceli predať, tak majú smolu, lebo všetci pozorovatelia zahodili slovenskú súpisku už do koša, ale... Ale zajtra už je nový deň, v nedeľu ďalší zápas a futbal je krásny v tom, že v ňom dostanete vždy novú šancu. A tento výber má určite na to, aby minimálne postúpil zo skupiny, len si musí veriť sám!

V diskusií sa vyjadrite, čo si myslíte o tomto našom výbuchu?