Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lotyšsko - Slovensko

streda, 16. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lotyšsko - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lotyšsko - Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti zakončili neúspešnú kvalifikácie na MS 2014 remízou, hoci rýchlo vyhrávali 2:0. Hlavne vyrovnanie v nadstavenom čase nás môže veľmi mrzieť. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (5,5) – Keď vyrazil nebezpečnú hlavičku Šabalu, tak to vyzeralo všetko dobre aj vzhľadom na priebeh prvého polčasu. Neskôr vychytal aj nájazd Višňakovsa, čiže dva góly chytil, ale zároveň aj dva dostal, čo je priemer.

Peter Pekarík (5) – Smerom dopredu nič moc, ale tiež treba povedať, že tréner Kozák nechcel po našom skorom vedení žiadnu zbytočnú naháňačku. Opäť ukázal, že defenzívna hlavička je jeho slabina a raz nepresnosťou rozbehol po čiare Lazdinša.

Kornel Saláta (5,5) – V našej obrane boli diery, čo súper využil na dva góly. Saláta nebol bez chýb, ale hlavičku neprehral, no horšie to bolo pri hre nohou, čo je pri ňom už tradíciou. Potešil gólom, ktorým dokázal, že vie ohroziť súperovu bránu pri štandardných situáciách.

Ján Ďurica (4,5) – Zväzovala ho kapitánska páska? Nebol to totiž ten Ďurica z minulých zápasov. Oba góly padli cez stred obrany a pri oboch situáciách mierne zaváhal. Ďalšie zaváhanie predviedol, keď sa nechal odstaviť Višňakovsom, ktorý išiel vzápätí sám na brankára.

Dušan Švento (5) – Predviedol presne taký výkon, aký sa od neho aj očakával. Keďže nemá zápasovú prax, tak sme ani nemohli očakávať jeho povestné výpady. V defenzíve občas zaváhal, keď sa v tých situáciách ukázalo, že nie je s hráčmi okolo zohratý.

Tomáš Kóňa (6,5) – Opäť sa potvrdilo, že hráč z Corgoň ligy môže smelo hrať v reprezentácií, ale zároveň má nejaké nedostatky, Kóňa v osobných súbojoch. Bol naším najlepším hráčom pri rozohrávke, dve gólové asistencie sú vítaným bonusom, ale tiež nemôže mať čisté svedomie pri inkasovaných góloch.

Juraj Kucka (4,5) – A toto bolo čo? S výnimkou jedného centra smerom dopredu absolútne neviditeľný. Ani v defenzíve si neplnil svoje, tréner Kozák ho stále upozorňoval na pozičné postavenie, až to nevydržal a radšej ho dal dole. Aj disciplína sa musí zlepšiť, žltá karta bola zbytočná.

Stanislav Šesták (4,5) – Stačí nám zopakovať to čo po zápase v Grécku. Šesták je dobrý hráč, ale v reprezentačnom drese už iba so zápasovou praxou! Dnes síce musel kvôli absenciám hrať, ale ako jediný náš ofenzívny hráč sa nedostal ani do šance, čo hovorí za všetko.

Michal Ďuriš (5) – Výrazne zaujal iba pri jednom momente, keď sa skvele zbavil obrancu, lenže zlou koncovkou všetko zabil. Na podhrotovom poste mu to (očakávane) nešlo, lenže dnes sa nedokázal chytiť ani na krídle, kde hral po stiahnutí Šestáka.  

Erik Jendrišek (5) – Tiež zaujal iba pri jednom momente, keď si ideálne nabehol na Kóňov pas, lenže treba aspoň bránu trafiť. Aj od neho sa čakalo viac smerom dopredu, pričom ho nezachránilo ani vracanie sa do defenzívy.

Martin Jakubko (6,5) – Dokým bol na hrote, tak lotyšská obrana bola nestabilná. Škoda jeho zranenia, lebo možno práve to rozhodlo, že zápas nedotiahneme do víťazného konca. Dal gól, čiže splnil útočnícku povinnosť.

Marek Bakoš (4,5) – Jakubka nenahradil, hoci sa dostal do šance prakticky hneď po naskočení do zápasu. Vpredu nepodržal loptu, ani spoluhráči mu nepomohli, čiže opäť ďalší nevydarený reprezentačný zápas z jeho strany.

Karim Guédé (4,5) – Teraz nemal ani dobré veci, ani zlé veci, lebo nemal žiadne. Po ihrisku blúdil. S takýmito pokynmi určite na trávnik nešiel. Jednoducho zapadol do nezohratého orchestra.

Viktor Pečovský (bez známky) – Prišiel iba preto, aby držal pozíciu, čo Kucka nedokázal, ale remízu ubrániť nepomohol.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?