Main Content

7 vecí, ktoré nám môže zápas v Lotyšsku odhaliť

utorok, 15. október 2013 10:30 | Autor: Filip Chudý

Slovenská futbalová reprezentácia sa zápasom v Rige rozlúči s neúspešnou kvalifikáciou na MS 2014. A hoci sa jedná o súťažný zápas, tak v tejto derniére pôjde už skôr o to, aby tréner Kozák zistil, s kým môže počítať do ďalšieho obdobia a aké varianty môže prípadne v budúcnosti využiť.

Dostane Mucha skutočnú konkurenciu?

Dostane Mucha skutočnú konkurenciu?

Keď sa pred rokom v septembri po zápase v Litve Ján Mucha dočasne vzdal reprezentácie, tak sme museli riešiť otázku novej reprezentačnej jednotky. Stal sa ňou Dušan Kuciak, lenže ten nepresvedčil. Zo siedmych zápasov si iba raz udržal čisté konto, aj to iba doma proti Lichtenštajnsku. Nepomohli mu ani výroky, že za jednotku stále považuje Muchu. Kolegialita je síce dôležitá, ale radšej sa mal poriadne chopiť svojej šance, čo sa nestalo. Dušan Perniš dostal šancu v jednom zápase a ukázal sa proti Švédom (0:0) v dobrej fazóne, ale šancu na pozíciu jednotky nedostal. Mucha po návrate sa stal opätovnou jednotkou, lenže po chybe v Grécku sa situácie môže zmeniť.

Náš odhad: Nasadenie Matúša Kozáčika síce priamo nesúvisí s Muchovým kiksom, ale ak chce pozíciu reprezentačnej jednotky, tak má ideálnu šancu získať potrebné body. Bolo by dobré, keby zamiešal karty, ale brankári to majú ťažké, rozhodnúť môže aj jedna malá domov... No aj tak iba ťažko hneď po tomto zápase zosadí Muchu.


Foto: © TASR